Bilim insanları beynimiz hakkında yepyeni bir buluşa imza attı

Beyin kontrolü yeni deneylerle

Bilim insanları beynimiz ile ilgili yeni çalışmalara yer veriyor. Bu çalışmalara genel olarak bakıldığında ortaya son günlerin belki de en çok ses getirecek araştırması çıktı. İşte merak edilen bütün detaylar.

Bilim insanları beynimiz hakkında yeni araştırmalar yapmaya devam ediyor. Bu araştırmalarda genellikle yeni bazı bilgiler elde ediliyor. İnsan beynini anlamak gerçekten de fazlasıyla zor. Bu nedenle bilimsel çalışmalar daha çok bu mekanizmayı anlamaya harcanıyor. Mesela çok fazla enerji kullanması önemli bir detay.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda insan beyninin vücudun geri kalan organlarından 10 kat daha fazla enerji harcadığı ortaya çıktı. Peki beyin neden bu kadar fazla enerji tüketme ihtiyacı duyuyor? Yapılan çalışmalarda sinapslar günah keçisi oldu

Bilim insanları beynimiz hakkında yeni bulgular elde etti

Bilim insanlarının yoğun araştırmaları sonucunda yakıt avcısı olan beynin önemli bir detayı ortaya çıktı. Sinaps ismi verilen nöromüsküler bağlantı noktaları enerjiyi önemli ölçüde tüketiyor. Nöronlar sinapstan önce kuyruk olarak adlandırılan bölgelere vezikül göndererek enerji harcanmasına neden oluyor.

Bilim insanları beynimiz

Nöronların ucuna taşınan bilgiler başka bir sinapsa gönderilince yoğun bir enerji harcanıyor. Bu durumda vücuttaki enerjinin önemli bir bölümü beyin tarafından kullanılmış oluyor. Bilgilerin sinapslar arasında iletilmesini sağlayan ve gizli pompa olarak adlandırılan bu mekanizma vücudun enerji canavarı olarak biliniyor. Bilim insanları beynimiz ile ilgili enerji tüketimini bu şekilde açıklıyor.

Rüyalarınıza Reklam Yerleştirmek Mümkün Olacak: Bilim İnsanları Uyardı

Bilim insanları sadece bu açıklamalara yer vermedi. Aynı zamanda enerji tüketimini güvenli bir şekilde azaltmanın önemli olduğu ifade edildi. Bu enerji azaltılınca beyin mekanizmaları daha efektif bir şekilde çalışabiliyor. Peki siz ortaya çıkan bu araştırma sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz?