Bethesda oyunları Sony ve Nintendo konsollarına da gelecek

Bethesda E3

Microsoft kısa süre önce satın aldığı Bethesda hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Görünen o ki Bethesda oyunları PS5 ve Switch’e de gelecek.

Oyun sektöründe dengeler değişmeye başladı. Hatırlanacağı üzere Microsoft kısa süre önce Zenimax’ı satın almıştı. Burada önemli olan unsur ise Zenimax’ın Skyrim, Doom ve daha pek çok popüler oyunun yapımcısı olan Bethesda’nın üst firması olması.

Doğal olarak bu dolaylı da olsa şu anlama geliyor. Bethesda’nın yeni oyunları Sony ve Nintendo konsollarına gelmeyebilir. Malum ne Nintendo, ne de Sony çatısı altında bulundurduğu stüdyolara hazırlattığı oyunları rakip konsollar için yayınlatmıyor.

Fakat Microsoft rakiplerinden farklı bir yol izleyecek gibi görünüyor. Zira son açıklamalarda bunu göstermekte.

ye3

Bethesda oyunları için önemli açıklama

Microsoft konu ile ilgili kısa bir açıklamada bulundu. Şirketin önemli isimlerinden biri olan Tim Stuart Betheda’nın geliştirdiği oyunların en iyi Microsoft konsollarına görüneceğini açıkladı.

Bu aslında şu anlama geliyor. Microsoft Bethesda’nın oyunlarını ilk etapta süreli olarak kendi konsollarına özel tutabilir. Fakat sonrasında bu oyunlar Sony ve Nintendo konsollarına da gelecektir.

Ya da oyun için çıkacak olan ek içeriklerin bazıları Microsoft platformlarına özel olabilir. Bunu bekleyip göreceğiz. Şimdilik bu konu hakkında yorum yapmak için erken. Fakat şu kesin. Microsoft, oyun tarafında çok da rekabetçi bir görünüm çizmiyor. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Demon’s Souls inceleme puanları yayınlandı