“Bethesda Elder Scrolls Oyunları Yapmamızı İstemedi”

123 32

Obsidian Entertainment’ın kurucu ortaklarından biri olan Chris Avellone’un Elder Scrolls ve Fallout hakkında yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi.

Obsidian‘ın yaptığı tek Fallout oyunu 2010’da çıkan New Vegas oldu. Yapım oldukça beğenildi ve hatta klasikler arasına bile girdi. Bazı oyuncular ve eleştirmenler New Vegas’ı, ilk iki oyundan sonra yapılmış en başarılı Fallout oyunu görüyor. Ancak Obsidian’ın başarısına rağmen bir daha şirketten başka Fallout oyunu göremedik. Nuke_lea isimli Twitter/X kullanıcısı, Chris Avellone’un açıklamalarını yeniden paylaşarak Bethesda ve Obisidian arasında neler olduğunu ortaya koydu.

Chris Avellone, Obisidian’da çalıştığı dönemde Bethesda’ya başka Fallout ve Elder Scrolls oyunu yapmak için teklifler götürdüğünü, fakat Bethesda’nın bunu kabul etmediğini belirtti. Avellone’un açıklaması da şu şekilde: “New Vegas, Fallout 3 ve 4 arasındaki boşluğu dolduruyordu. Böyle spin-off oyunları Elder Scrolls serisi için de geliştirmek istedik. Bethesda, Elder Scrolls projeleri yapmamızı istemedi. Tekliflerimizi kabul etmedi.”

Elder Scrolls

Bu konu Reddit ve farklı platformlarda tartışıldı. Bazı oyuncular Obsidian’ın Bethesda’dan daha başarılı oyunlara imza attığını ve Bethesda’nın gölgede kalmamak için teklifleri reddettiğini söyledi. Birkaç kullanıcı Bethesda’nın yenilikçi olmadığını ve bunu da Starfield’da yeniden gösterdiğini belirtti. Sonuç olarak her iki şirket arasında tam olarak neler döndüğünü, Elder Scrolls serisinin spin-off oyunlarının hangi sebep ya da sebeplerden kabul edilmediğini bilmiyoruz. Chris Avellone da nedenler hakkında bir şey dememiş.

Bethesda’dan Todd Howard, Fallout 5’i başka bir stüdyoya yaptırmayacaklarını da daha önce söylemişti. Howard, “Zaman zaman başka insanlarla çalıştık. Fakat Fallout bizim DNA’mızın bir parçası. Fallout 5 hakkında neler yapmak istediğimize dair planlarımız da var” açıklamasında bulunmuştu. Ancak şu aşamada Fallout 5’in çıkışı oldukça uzak görünüyor. The Elder Scrolls 6 daha yeni erken yapım aşamasına geçti ve Bethesda kaynaklarının birçoğunu TES 6’ya yönlendirdi. Fallout 5’in üstünde küçük bir ekibin çalıştığı iddia ediliyor.

Yeni Nesil Xbox 2026’da Çıkabilir