Barbie rekor kırdı! The Dark Knight’ın izlenme rekoru bile geçildi

Barbie filmi bu ülkede de yasaklandı!

Barbie ve Oppenheimer geçtiğimiz hafta vizyona girerek gözleri üzerine topladı ancak şimdiden kimin kazandığı belli. İşte tüm detaylar.

Barbie, Christopher Nolan’ın 2008 yapımı süper kahraman gişe rekorları kıran Kara Şövalye’nin gişe rekorunu kırdı. Greta Gerwig’in sevilen Mattel oyuncak serisinden uyarladığı komedi-drama filmi geçtiğimiz Cuma (21 Temmuz) sinemalarda gösterime girdi. Nolan’ın son filmi Oppenheimer ile aynı gün prömiyerini yaptı ve iki film “Barbenheimer” olarak anılan ortak bir tanıtım fırtınasının akımını başlattı. Variety tarafından bildirildiği üzere Barbie, 24 Temmuz Pazartesi günü ABD gişesinde 26 milyon dolar (20 milyon £) kazandı.

Barbie yıldızından şaşırtan Barbie rekor kırdı! The Dark Knight’ın izlenme rekoru bile geçildiaçıklama

Bu rakam, Warner Bros tarafından yayınlanan bir film için şimdiye kadarki en yüksek Pazartesi hasılatını oluşturuyor. Önceki rekor sahibi, 24,6 milyon dolar hasılat yapan Nolan’ın Batman devam filmi The Dark Knight idi. Barbie, açılış haftasonunda ABD’de 162 milyon $ (125 milyon £) ve dünya çapında toplam 337 milyon $ (261 milyon £) alarak Warner Bros için büyük bir finansal başarı elde etti. Rakam, çocuk animasyonu The Super Mario Bros Movie’yi geride bırakarak yılın en büyük açılış haftasonunu temsil ediyor.

Bu arada Oppenheimer, açılış haftasonunda ABD’de 80,5 milyon $ (62 milyon £) ve dünya çapında 174,2 milyon $ (135 milyon £) daha az aldı, ancak yine de bir hit olarak yerini belli etti. Film, genellikle “Atom Bombasının Babası” olarak tanımlanan nükleer bilim adamı J Robert Oppenheimer’ın (Cillian Murphy) hayatını konu alıyor.

15 inç’lik MacBook Air satışları beklentilerin oldukça altında kaldı