Amazon ve Google 2024’e Damga Vurabilir

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

JPMorgan analistlerinin son raporuna göre 2024’te değerine değer katması beklenen şirketlerin başında Amazon ve Google geliyor.

Bildiğiniz gibi bu yıl teknoloji dünyasında Microsoft’un yılı oldu. ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’a yıllar önce yatırım yapan Microsoft, ChatGPT’nin yaptığı büyük patlamanın ardından yapay zeka alanında bir anda lider konuma yükseldi. Bu da yetmezmiş gibi oyun dünyasındaki varlığını da iyiden iyiye güçlendirdi. Activision Blizzard gibi dev bir oyun stüdyosunu bünyesine katan Amerikalı teknoloji devi, diğer yandan da Game Pass ile daha fazla oyuncuya ulaştı.

2024’e yaklaştığımız şu günlerde Microsoft hala oldukça güçlü bir konumda olsa da 2024’te teknoloji dünyasına damga vuracak şirket Microsoft olmayacak gibi görünüyor. Dünyanın en büyük bankalarından ve finansal kurumlarından biri olan JPMorgan’ın yayınladığı rapora bakılırsa 2024 Amazon ve Google’ın yılı olacak. Çünkü JPMorgan analistleri, önümüzdeki yıl bu iki şirketin hisselerinin ilk tercihler olması gerektiğini belirtiyor.

Google Fotoğraflar, yapay zeka destekli yeni özelliklerini sundu

Bu yıl hisse değerini yüzde 73 arttırarak yatırımcılarını mutlu eden Amazon’un 2024’te de istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdüreceği öngörülüyor. Şirketin bulut depolama servislerine ve yapay zekaya yaptığı yeni yatırımların gelirini daha da arttıracağına inanılıyor. Öte yandan 2024’ün Google açısından da oldukça verimli geçmesi bekleniyor. Google her ne kadar yapay zeka alanında OpenAI’ın gerisinde kalmış olsa da, kısa süre önce tanıtılan Gemini gibi yapay zeka teknolojileri 2024’te Google’ın arayı kapatmasını sağlayacak. Bunun da şirketin hisselerine son derece olumlu yansıması bekleniyor.

vivo X100 Serisi Global Pazara Sunuldu