Baldur’s Gate 3’ün başarısı Microsoft’u şaşırttı

Baldur's Gate 3

Microsoft’un sızdırılan iç yazışmaları, şirketin Baldur’s Gate 3’ü ciddi bir yatırım yapmaya değmeyecek bir oyun olarak gördüğünü ortaya çıkardı.

Oyun dünyasının en köklü ve en sevilen RPG serileri arasında yer alan Baldur’s Gate serisi, bu yıl bomba gibi bir oyunla geri döndü. Tam sürümü 3 Ağustos’ta oyunseverlerle buluşan Baldur’s Gate 3, muhteşem bir çıkış yaptı. Yılın en iyi oyunları arasına adını şimdiden yazdıran yeni Baldur’s Gate, bununla da kalmadı ve yılın en çok satan oyunlarından biri de oldu. Baldur’s Gate efsanevi bir RPG serisi olsa da, yeni oyunun böylesine büyük bir etki yaratmasını kimse beklemiyordu. Nitekim oyunun arkasındaki stüdyo olan Larian Studios da oyunun kendi beklentilerinin de çok üstüne çıktığını kabul etti.

Baldur’s Gate 3’ün bu başarısının şaşırttıklarından biri de Microsoft oldu. Bildiğiniz gibi sevilen oyun hala Xbox’a gelmiş değil. Yıl sonunda geleceği açıklandı ama henüz net bir tarih verilmedi. Bunda Microsoft’un da payı büyük. Çünkü Microsoft, oyunun Xbox Series X’teki tüm özelliklere Series S’te de sahip olması konusunda ısrarcı olunca Larian oyunu Xbox’a uygun hale getirmekte zorlandı. Buna rağmen Microsoft geri adım atmayınca Baldur’s Gate 3’ün Xbox’a gelişi tehlikeye girdi. Hatta gelip gelmeyeceği bile şüpheli hale gelmişti. Şirketin bu hafta sızdırılan yazışmaları, Microsoft’un yeni Baldur’s Gate oyunundan çok bir beklentisi olmadığını, bu yüzden Xbox’a gelip gelmemesini o kadar da umursamadığını gösteriyor.

Baldur's Gate 3

Microsoft ile FTC arasındaki davanın belgelerinin internete sızmasıyla ortaya çıkan bu yazışmalar, Microsoft’un Baldur’s Gate 3’ü kesinlikle yılın en potansiyelli yapımlarından biri olarak görmediğini ortaya çıkardı. Öyle ki Game Pass’e eklenebilecek potansiyel oyunları değerlendiren Xbox yönetimi, yeni Baldur’s Gate’i kendi platformuna eklemek için 5 milyon dolarlık bir bütçeyi uygun gördü. Oysa şirket Star Wars Jedi: Survivor’ı Game Pass’e getirmek için 300 milyon doları gözden çıkarmıştı. Baldur’s Gate’i 5 milyon dolara alabilecekleri bir oyun olarak görmeleri oyundan beklentilerinin ne kadar düşük olduğunu gösteriyor.

Ancak günün sonunda Baldur’s Gate Microsoft’u haksız çıkardı. Microsoft ise yılın en popüler oyunlarından birini PlayStation’tan aylar sonra Xbox kullanıcılarına sunabildiğiyle kaldı.

iPhone 15 Pro Max stok problemleri yaşayabilir