Avengers Infinity War Türkiye’de de lider!

avengers

Uzun süredir merakla beklenen Avengers Infinity War nihayet vizyona girdi. Beklenildiği gibi de vizyona girmesiyle birlikte rekorları ardı ardına kırmaya başladı. Avengers’ın yeni filmi bir rekor da Türkiye’de kırdı. Tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de vizyona giren yapım, en iyi açılış yapan yabancı film oldu.

Avengers Infinity War, Türk filmlerini solladı

Marvel’ın 10 yıl ve 18 filmden oluşan sinematik evreninin görkemli finali Avengers Infinity War ile olacak. İki bölüm halinde çekilen filmin ilk bölümü geçtiğimiz Cuma izleyiciyle buluşmuştu. Ülkemizde Cuma açılış rekorunu kıran Infinity War aynı şekilde hafta sonuna da damgasını vurdu.

Film ilk hafta sonunda 683.075 izleyiciye ulaşarak en iyi hafta sonu açılışına imza atan yabancı film oldu. Avengers’ın bu performansıyla Türkiye’deki en çok izlenen yabancı film olma ihtimali de mevcut.

Öte yandan ülkemizde en çok izlenen süper kahraman filmi yaklaşık olarak 1.5 milyon izleyiciye ulaşan Batman v. Superman. Avengers Infinity War’ın bu unvanı Batman v. Superman filminden almasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Tekrardan bu haftanın rakamlarına dönecek olursak, Infinity War haricinde önemli bir gişe başarısı olduğunu söylemek mümkün olmayacaktır. Box Office Türkiye tarafından paylaşılan verilere göre, geçtiğimiz hafta sonu Cici Babam 57.792 seyirci, Maşa ile Koca Ayı 2; 57.792 seyirci, Ailecek Şaşkınız ise 50.850 kişi tarafından izlenilmiş.