Avengers Infinity War Part 1 rekorla başladı!

avengers 1

Türkçemizde güzel bir söz vardır. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir diye. Bu sözün Avengers Infinity War Part 1 ile ne alakası var diye düşünebilirsiniz. Çok alakası var. Şöyle ki uzun süredir Avengers’ın yeni filmi merakla bekleniyordu. Marvel sinematik evreninin 19. filmi olan Infinity War, pek çok açıdan ilklere yelken açacaktı. Marvel evreninde boy gösteren pek çok karakterin son defa izleyiciyle buluşacağı Infinity War’ın beyaz perdede muazzam bir başarı yakalayacağı zaten vizyona girmeden de belliydi. Nitekim Marvel’ın filmi vizyona rekorlarla merhaba dedi.

Avengers Infinity War rekor üstüne rekor kırıyor

Geçtiğimiz hafta vizyona giren film, ABD’de 250 milyon dolarlık hasılatla tüm zamanların en iyi açılışına imza attı. Disney tarafından yapılan açıklamada filmin ilk hafta sonunda 250 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği belirtildi. Bir önceki rekor, 248 milyon dolarla Star Wars The Force Awakens filmine aitti.

Öte yandan film dünya genelinde elde ettiği gelirle de rekorun yeni sahibi oldu. Avengers Infinity War, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri toplamda 630 milyon dolarlık gişe hasılatıyla rekorun yeni sahibi oldu. Bir önceki rekor 542 milyon dolarla Hızlı ve Öfkeli 8’e aitti.

Peki gelelim asıl soruya. Avengers Infinity War tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmi olabilir mi? Hali hazırda rekor 2.78 milyar dolarla Avatar’a ait. Bunu konuşmak için henüz erken. Fakat şimdilik herşey olumlu seyrediyor. Rekorun gelip gelmeyeceği önümüzdeki 2 – 3 hafta içerisinde kesinlik kazanacaktır.

Arif v 216 tekrardan vizyona giriyor