Avengers Endgame Türkiye’de de rekor kırdı!

avengers endgame 1

Marvel sinematik evrenindeki bir devri sona erdirecek olan Avengers Endgame, ön satışlarıyla Türkiye’de de rekor kırdı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Sinema severlerin büyük bir sabırsızlıkla beklediği Avengers Endgame geçtiğimiz gün vizyona girdi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir fan kitlesine sahip olan Marvel sinematik evreninin son filmi, büyük ilgiyle karşılandı.

Endgame Türkiye’de de rekor kırdı!

Endgame’in biletleri Amerika’da 3 hafta öncesinden satışa sunulmuştu. Tüm rekorları alt üst eden Endgame, serinin bir önceki filmi olan Infinity War’ı ön satışlarda üçe katlamıştı. Ayrıca hali hazırda dünyanın en fazla hasılat elde eden 3. filmi olan Star Wars The Force Awakens’in de ön satış miktarının geride bırakıldığı açıklanmıştı.

10 yıl önce start alan Marvel sinematik evrenindeki bir devrin kapanışına tanıklık edeceğimiz Endgame’in biletleri kısa süre önce ülkemizde de ön satışa sunulmuştu. Box Office Türkiye’de yer alan bilgilere göre, Avengers Endgame ülkemizde de 190 binlik ön satış rakamıyla yeni bir rekora imza attı. Serinin önceki filmi Infinity War, ülkemizde 90 binlik ön satışa ulaşmıştı. Böylece Endgame, Infinity War’ı ikiye katlamış oldu.

Öte yandan Endgame, ilk gününden Google trendlerde de en çok aranan kelime oldu. Filmin daha ilk günden korsana düştüğünü de dip not olarak belirtelim. Fakat böyle bir deneyimi sinema salonlarında yaşamak en doğru tercih olacaktır.

Marvel sinematik evreni kronolojik sıralaması için tıklayın