Avax ile çiğ köfte satışına başladılar!

Kripto para ile alışveriş ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Maraş’ta bir çiğ köfteci Avax ile çiğ köfte satışının başladığını açıkladı. İşte detaylar.

Kripto paralarla alış veriş ülkemizde de yayılmaya başladı. Bilindiği üzere hali hazırda bazı küresel firmalar Bitcoin ile ticarete başlamış durumda. Örneğin Tesla, otomobil satışlarında Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul edeceğini açıklamıştı. Türkiye’de de çeşitli kripto paralarla alışveriş dönemi başlıyor.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren bir çiğ köfteci Avax’la çiğ köfte satışının başladığını açıkladı. Dilerseniz bahse konu açıklamaya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Avax ile çiğ köfte satışına başladılar!

Bu arada merak edenler için ufak bir açıklamada bulunalım. Kripto paralarla alış veriş yaparken, karşı tarafın size belirttiği cüzdan koduna, kendi hesabınızdan transfer gerçekleştiriyorsunuz. Burada önemli olan unsurlardan birisi de transfer ücretlerinin düşük olması.

Örneğin ETH transferinde ücretler bir hayli yüksek. Bu sebepten ötürü ticareti yapılacak olan kripto para biriminin de doğru seçilmesi gerekiyor.

Tabi ki şu da bir gerçek. Kripto paralarla ticaretin yasal bir dayanağının olup olmadığı şimdilik belirsiz. Muhtemelen Maliye Bakanlığı bir süre sonra bu konuya açıklık getirecektir. Yine de bekleyip göreceğiz.

AMD BTC için özel kart üretme kararı aldı