James Cameron, Oculus Rift Hakkında Konuştu

James Cameron Oculus Rift Hakkında Konuştu

3D filmler konusunda öncü isimlerden olan James Cameron, sanal gerçeklik cihazları ve Oculus Rift hakkında açıklamalarda bulundu.

Hollywood’un en başarılı filmleri arasında yer alan Titanic, The Terminator ve Avatar gibi filmlerin yönetmeni olan James Cameron, teknoloji dünyasının da yakında tanıdığı bir isim. Gişe rekortmeni Avatar’da kullandığı 3D teknolojisiyle sinema dünyasına yön veren Cameron, film çekimi ve gösterimi alanlarında geliştirilen teknolojilere doğrudan dahil olan bir teknoloji meraklısı. Dolayısıyla Cameron son dönemde çıkış yakalayan sanal gerçeklik cihazları ve Oculus Rift hakkında görüşlerini dile getirdiğinde, bu görüşleri ciddiye alan birçok firmanın olduğunu söylemek yanlış olmaz.

James_Cameron_DG

Oculus VR tarafından geliştirilen Oculus Rift ve Sony tarafından geliştirilen Project Morpheus’un öncülük ettiği sanal gerçeklik cihazları, oyun dünyasının geleceğini değiştirme potansiyeline sahip. Ancak sanal gerçeklik cihazlarının kullanılabileceği tek alan oyun dünyası değil. Geçtiğimiz günlerde Kickstarter’da başlattığı kampanyayla sanal gerçeklik cihazlarına özel filmler geliştirmek için finansman arayan firmanın bu atılımından da anlaşılıyor ki, sinema dünyası da sanal gerçeklik cihazlarının sunduğu yeniliklerden nasibini alacak.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte sinema teknolojilerine öncülük eden James Cameron’a Oculus Rift benzeri sanal gerçeklik cihazlarıyla film çekimi hakkında ne düşündüğü soruldu ve Cameron konu hakkındaki görüşlerini kısaca açıkladı. Şahsen kendisinin sanal gerçeklik cihazlarına yönelik filmler çekmek ve bu platforma uygun hikaye teknikleri yaratmakla ilgileneceğini belirten Cameron, bu tür bir cihazda kullanıcılara gerçekçi bir deneyim sunmanın ve kullanıcıların yapacağı seçimlerin hikayeyi etkileyeceği kurgular yaratmanın gerçekten keyifli olacağını söyledi. Sanal gerçeklik cihazlarına oldukça aşina olduğunu söyleyen Cameron, henüz Oculus Rift’i denemediğini belirtti.

Amazon Havadan Teslimata Seneye Başlayabilir