ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) inceleme: Sınıfının en incesi!

a 1 3

#İŞBİRLİĞİ

Intel® Core™ i7 işlemcili Intel® Evo™ platformu destekli ASUS Zenbook S 13 OLED dizüstü PC ile karşınızdayız. Farklı tasarım çizgisi ve ince yapısıyla dikkatleri üzerine çeken ürün, hızlı yaşam  tarazına ayak uydurabilir özelliklere sahip. Bu inceleme yazımız ve videomuzda, ASUS Zenbook S 13 OLED’e yakından bakıyoruz.

ASUS Zenbook S 13 OLED, sadece 1cm kalınlıkta ve 1 kilo ağırlıkta. Sıklıkla hareket halinde olan biriyseniz, yanınızda taşıyabileceğiniz ideal bir ürün bu. Zira pek çok laptop, taşınabilirlik tarafında bu tip avantajlar sağlayamıyor.

Tabii ürünün ince ve hafif olması, “Peki dayanıklı mıdır?” sorusunu da akıllara getirecektir. Bildiğiniz gibi Asus, genellikle ürünlerinde ABD ordu standartlarında dayanıklılık testleri gerçekleştiriyor. Darbelerden zorlu hava koşullarına kadar pek çok noktayı göz önünde bulunduruyor. Dolayısıyla Zenbook S 13 OLED’in de dayanıklı bir dizüstü PC örneği olduğunu söyleyebiliriz.

ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) inceleme: Sınıfının en incesi!

ASUS Zenbook S 13 OLED, 180 derece açılabilir yapıda geliyor. Özel menteşe tasarımı sayesinde, ekranı açtığınızda, alt kısımda bir boşluk oluşuyor ve böylece sıcak havanın kolaylıkla tahliyesi gerçekleştirilebiliyor.

İster bir masada olun, ister bir kanepede, isterseniz de yerde oturuyor olun, ekran açı ayarlamasını rahatlıkla yapabilirsiniz. Zaten pandemi süreciyle birlikte hibrit çalışma modeli yaygınlaştı. Artık evde bile çalışmamız gerekmiyor. Bir kafede ya da sahilde de çalışabiliriz. Bunun için iyi bir internet bağlantısı ve iyi bir dizüstü PC yeterli oluyor. İşte PC noktasında da bir kez daha Zenbook S 13 OLED ön plana çıkıyor.

Cihaz, Türkçe karakter destekli ve genellikle büyük tasarımlı tuşlardan oluşan bir klavyeye sahip. Bu klavye, yumuşak ve sessiz kullanımı mümkün kılıyor. Böylece bir kütüphanede çalışırken bile yanınızdakileri rahatsız etmiyorsunuz. Öte yandan, loş ışıklı ortamlarda isterseniz klavyenin arka aydınlatma sistemini devreye alabiliyorsunuz. Bu tip detaylar, farklı mekânlarda çalışabilirlik faktörünü güçlendiriyor.

ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) inceleme: Sınıfının en incesi!

ASUS Zenbook S 13 OLED, bünyesinde kızılötesi bir kameraya da sahip. FHD çözünürlüklü ve 30FPS değerde video kayıtları gerçekleştirebilirsiniz. Hem video kayıtlarında hem de görüntülü görüşmelerinizde, tatmin edici görüntüler sağlayabiliyor. Tabii hoparlör ve mikrofon tarafında da iyi bir sistemin kurulduğunu, yapay zekâ sayesinde hem seste iyileştirmelerin yapıldığını hem de ortam seslerinin olabildiğince filtrelendiğini söyleyebiliriz. Ek olarak, MyAsus programına giderek kamera ve mikrofon sistemi tarafında düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Örneğin, online toplantı esnasında arkaplanın görünmesini istemiyorsanız blur efekti kullanabilirsiniz.

ASUS Zenbook S 13 OLED, 13.3 inç ekrana sahip

Ürünün gerçekten başarılı bir ekranı var. 2880×1800 çözünürlük sunan bu ekran, 16:10 görüntüleme sağlayabiliyor. Maksimum parlaklık değeri olarak 550 nit seviyesini görüyoruz. %100 DCI-P3 renk gamı olduğunu da söyleyelim. Yani ürün, hem gündelik kullanımlarda hem de pek çok profesyonel çözüm tarafında iddialı. Canlı renkler ve net detaylar sayesinde sadece çalışırken değil, aynı zamanda bir şeyler izlerken de keyif alacağınızı düşünüyoruz.

Profesyonel kullanım demişken, renklerin doğruluğu ve canlılığı, Photoshop ve Premier gibi görsel düzenleme ve montajlama programlarında fazlasıyla işinize yarayacaktır.

Ek olarak OLED ekranlar, LCD ekranlara kıyasla zararlı mavi ışık faktörünü önemli ölçüde filtreleyebiliyor. Buna TÜV düşük mavi ışık donanım sertifikasını da eklediğimizde, uzun süreli kullanımlarda gözlerinizin rahatsız olmayacağını söyleyebiliriz.

ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) inceleme: Sınıfının en incesi!

Intel® Core™ i7 işlemcili Intel® Evo™ platformu “ tercih ediliyor

Evo platformu, günümüz hızlı yaşam tarzaına ayak uydurma amaçlı hazırlanmış bir platform. Tasarımdan teknik detaylara kadar üst seviye detayları bir arada sunmayı amaçlıyor ve bu da hem iş hem de özel yaşantınızda çeşitli avantajların sunulabileceği anlamını taşıyor.

Dizüstü PC’mizde Intel® Core™ i7-1355U işlemci bulunuyor. 1.7 GHz değerde çalışan bu işlemciye, Intel® Iris Xe Graphics ekran kartı eşlik ediyor. RAM tarafında 16GB LPDDR5, dahili depolama tarafında da 1TB M.2 NVMe™ PCIe® 4.0 SSD çözümü var. Kısacası performanslı bir üründen söz ediyoruz. Örneğin biz, bu cihazda Adobe Premier video düzenleme programını kullandık. 10 dakika uzunluğunda ve 1080p 30FPS değerindeki bir videoyu, yaklaşık 5 dakikada çıkış alabildik.

Cihaz, genellikle sessiz çalışıyor. Güçlü programlar açtığınızda ise, bir süre sonra fanların daha güçlü çalışmaya başladığını fark edeceksiniz. Tabii aşırı ısınma faktörünün önüne geçilmiş oluyor, ama yoğun deneyimlerde az da olsa fan sesini duyuyorsunuz.

My Asus programı önemli

Bu program, sistem bileşenleri ve yazılım güncellemeleri hakkında size detayları sunabiliyor. Yeni bir güncelleme varsa haberdar oluyorsunuz ve istediğiniz an donanım bileşenlerinizin düzgün çalışıp çalışmadığını test edebiliyorsunuz. Öte yandan, hoparlör tercihleri, kamera detayları ve görüntüleme tercihleri dahil pek çok düzenlemeyi de yine bu program üzerinden kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) inceleme: Sınıfının en incesi!

Kablosuz bağlantılar tarafında da iddialı

ASUS Zenbook S 13 OLED, Wi-Fi 6E(802.11ax) (Dual band) 2*2 ve Bluetooth 5.3 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı çözümlerine sahip. Yani destekli bir internet altyapısı varsa, kablosuz olarak hızlı bağlantılar gerçekleştirebilir, yüksek boyutlu dosyaları kısa sürelerde diskinize indirebilirsiniz. Kablosuz kulaklık ve Bluetooth mouse gibi cihazları da sadece birkaç saniye içinde sorunsuz eşleştirerek kullanabilirsiniz.

Ürünümüz, hızlı şarj için beraberinde 65W AC adaptör ile geliyor. Böylece 50 dakikada yüzde 70’e kadar şarj edeiblirsiniz.

Gelelim pil testimize:

PC’miz dengeli güç modundayken,
Ekran parlaklık yüzde 50,
Wi-Fi açık ve genellikle arka planda bir şeyler indirdik,
İnternet tarayıcısında makaleler okuduk, makaleler hazırladık ve e-mail’lerle ilgilendik,
YouTube’da toplamda 1 saat boyunca 720p 30FPS videolar izledik,
Bluetooth mouse kullandık.

Bu senaryoda tek şarj ile yaklaşık 7 buçuk saatlik deneyim elde edebildik.

Ürün hakkında daha fazla detaya erişmek ve satın alma sayfasına göz atmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Huawei P60 Pro inceleme: Fotoğrafçılıkta çok iddialı