Windows11’li ASUS Zenbook 14 OLED, hafifliğin ve gücün birleşimini yansıtıyor

fsdfsdf s Kopya

#İŞBİRLİĞİ

Asus Zenbook 14 OLED dizüstü PC ile karşınızdayız. Ürün, yapay zekâ destekli Intel Evo platformuna mensup güçlü işlemcisiyle tatmin edici performanslar sunabiliyor. İnce ve hafif yapıda. Aynı zamanda 14 inç OLED ekranı da görüntüleme tarafında fazlasıyla iddialı. Tabii dahası da var. Şimdi ürünün detaylarına birlikte göz atalım.

Asus Zenbook 14 OLED, 14.9mm kalınlıkta ve 1.2 kilo ağırlıkta. Ürünün, rakiplerine kıyasla daha ince ve hafif olduğunu söyleyebiliriz.

Bir Asus ürününden bahsediyorsak tabii ki dayanıklılık önemlidir. Evet, bu ürün de Amerikan ordu standartlarında dayanıklılık testlerini başarıyla tamamlayan bir model. Yani ince ve narin bir görünümünün olması, onun güçsüz olduğu anlamına gelmiyor.

En dikkat çekici özelliklerinden bir tanesini 14 inç değerdeki OLED ekran oluşturuyor

Bu ekran, 2880×1800 çözünürlük sunuyor. Ek olarak 120Hz tazeleme değeri de var. Böylece daha yumuşak detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Parlaklık tarafına baktığımızda, maksimum parlaklık değerinin 600 nit olduğunu görüyoruz ki bu da iyi bir değer. Peki uzun süreli deneyimlerde kullanabilmek için göz konforu modu var mı? Cevabımız evet, var.

Cihazı evde, ofiste ya da dış mekânlarda kullanabilirsiniz. Sadece masa ya da düz zemin olması da şart değil. Özel menteşe sistemi sayesinde ekranı 180 derece açabiliyorsunuz ve bulunduğunuz konuma göre klavye ile ekran açısını düzenleyebilirsiniz. Bu gerçekten avantajlı.

Asus, klavye tarafında iyi bir iş çıkarmış. Türkçe karakter destekli tuşlar, büyük ve aralarındaki boşluklar yeterli düzeyde. Yumuşak kullanıma imkân sunuluyor ve kullanım esnasında da sesli çalışmıyorlar. Tabii kademeli olarak arkadan aydınlatma sistemini de devreye alabilirsiniz.

Bir diğer güzel nokta ise, tabii ki kullanışlı dokunmatik pad ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda hemen aktif edebileceğiniz dijital nümerik pad’in buraya yedirilmiş olması. Asus, çoğu ürününde bu sistemi kullanıyor ve yer tasarrufu hem de kullanılabilirlik anlamında güzel bir hamle olduğunu söyleyebiliriz.

Ürünümüz kızıl ötesi kamera ve gelişmiş bir mikrofon sistemine sahip. Bu sayede internet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmelerde kolaylıkla yol alabilirsiniz. Peki kamera kullanımı esnasında arka planı bulanık hale getirebilir miyim diye soruyorsanız, evet bu ve daha fazlası da sunuluyor. Güzel bir detay ise, kameranın önünde fiziksel sürgü de bulunuyor. Böylece kullanmadığınız esnalarda kameranın açısını kapatabilir ve “Acaba biri beni izliyor mudur?” şüphesinden kurtularak daha keyifli kullanımlar gerçekleştirebilirsiniz.

Ürünün hoparlörler tarafında da güçlü olduğunu ve bir şeyler izlerken ya da dinlerken ekstra bir hoparlör sistemi ya da kulaklığa ihtiyaç duymadığınızı da söylemeliyiz. Tabii gürültülü bir mekândaysanız, Bluetooth kulaklıklarla hareket etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Windows11’li ASUS Zenbook 14 OLED, hafifliğin ve gücün birleşimini yansıtıyor

Intel Core Ultra 9 işlemciyle geliyor ve yapay zekâ desteğiyle kullanılabilirliği artırıyor

7nm olarak üretilen ve yüksek performans sunan bu işlemciye 32GB DDR5 RAM ve 1TB SSD depolama faktörleri eşlik ediyor. İşletim sistemi tarafında da güncel Windows 11 var ki yakın zamanda gelen CoPilot yapay zekâ servisi sayesinde her zamankinden daha gelişmiş deneyimler yaşamanız mümkün. Evet, isterseniz yapay zekâ asistanınıza tatil için bir şeyler sorabilir, tavsiyeler alabilir, isterseniz de kafanızda canlandırdığınız bir sahneyi ona anlatarak resim hazırlamasını sağlayabilirsiniz. Üstelik bunun ücretsiz bir servis olduğunu da belirtelim. İsterseniz sesli komutlarla da yol alabilirsiniz.

Asus Zenbook 14 OLED, yaptığımız Cinebench R23 performans testimizde tek çekirdekte 1278 puan alırken, çift çekirdekte de 10485 puan elde etmeyi bildi.

Deneyimlerimiz esnasında, Adobe Photoshop ve Premier gibi görsel ve video düzenleme programlarını kolaylıkla kullanabildik. Render sürelerinin kısalması dikkatimizden kaçmadı. Öte yandan ofis uygulamaları, internet gezintileri ve dosya hazırlama tarafında da çok performanslı bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz.

Peki bu üründe oyun oynanır mı? Aslında bu oyun odaklı bir ürün değil ama cevabımız evet. Bu bilgisayarda Doom Eternal gibi iyi grafiklere sahip ve hızlı oynanış sunan bir FPS oyununu genellikle akıcı detaylarla oynayabildik. Oyunu akıcı oynayabilmek için FHD çözünürlük ve orta grafik kalitesi ayarlarını tercih ettiğimizi belirtelim.

Windows11’li ASUS Zenbook 14 OLED, hafifliğin ve gücün birleşimini yansıtıyor

Ve evet, ürün sessiz ve aşırı ısınma faktörü olmadan çalışıyor. Mail’lerle ilgilenirken, bir şeyler izliyorken ya da internette geziniyorken çok sessiz çalışıyor. Eğer güçlü bir program çalıştırırsanız, tabii ki bir süre sonra sistemi soğutmak için fanlar devreye giriyor ve çalışma seslerini duyabiliyorsunuz. Yine de bu seslerin rahatsızlık oluşturabilecek boyutlarda olmadığını düşünüyoruz.

Asus Zenbook 14 OLED’in pil performansından da bahsetmek gerekirse…

Ürünü tek şarj ile yaklaşık 9 saat boyunca kullanabildiğimizi söylemeliyiz. Kullanım profilimize dair detayları da hemen aşağıdaki görselde inceleyebilirsiniz.

Windows11’li ASUS Zenbook 14 OLED, hafifliğin ve gücün birleşimini yansıtıyor

ÜRÜN HAKKINDA DAHA FAZLA DETAYA ERİŞMEK VE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

Poco X6 Pro inceleme