Acer Predator Helios 300 Gaming Laptop: Tam bir oyun canavarı!

acer 2

#İŞBİRLİĞİ

Acer’ın oyunculara yönelik hazırladığı Predator Helios 300 model laptop ile karşınızdayız. Gücünü 12. nesil Intel Core i7 işlemcisinden alan cihaz, Nvidia GeForce RTX 3070, 1TB SSD ve 16GB DDR5 RAM gibi dikkat çekici, güncel özelliklerle geliyor. Tabii dahası da var. Şimdi tasarım detaylarıyla başlayalım…

Acer Predator Helios 300, gücünü yansıtır tasarım detaylarına sahip ve dış yüzeyde mini aydınlatma motiflerine de bulunduruyor.

Laptop, yaklaşık 2,60 kilo ağırlıkta. Diyelim ki bir oyun PC’si istiyorsunuz, ama masaüstü değil de mobil bir çözüm size daha cazip geliyor. Bu cihaz, hem performansı hem de bir masaüstü PC’ye kıyasla ev ya da ofisinizdeki masanızda daha az yer kaplayan tasarım detaylarıyla yüzünüzü güldürebilir. Adeta portatif bir canavar.

Şunu da başta belirtmekte yarar var ki ürün, Windows işletim sistemi olmadan geliyor. Yani sizin yüklemeniz gerekli.

Bilgisayarımızın bünyesinde toplamda 4 tane USB 3.2 bağlantı noktası mevcut. Buna ek olarak 1 tane Type-C bağlantı noktası, HDMI bağlantı noktası ve Ağ (RJ-45) bağlantı noktası mevcut. Tabii kulaklık girişi de var.

15,6 inç değerdeki ekran ve tam boy klavye, hem oyun oynamanız hem de ciddi sistem gücü gerektiren uygulamaları rahatlıkla deneyimleyebilmeniz için önemli.

Klavye, sessiz çalışıyor ve yumuşak kullanım deneyimi sunuyor. Arkadan aydınlatmalı bir sistemi var ve yazılım üzerinden renk profillerini değiştirebiliyor, her bir tuş için farklı renkler ayarlayarak oyunlara özel profiller oluşturabiliyorsunuz.

Klavyenin hemen üzerinde de, DTS X destekli hoparlör yer alıyor. Bu hoparlör, gündelik kullanımda yeterli işitsel kaliteye sahip. Eğer oyun oynuyorsanız, örneğin iyi bir kulaklıktan yardım almanızı öneriyoruz.

Cihazın güçlü bir soğutma sistemi olduğunu söylemek mümkün. Gündelik işlemlerde fan sesi oldukça az, rahatsız edici düzeyde değil. Ağır uygulamaları çalıştırmaya başladığınızda ise, sisteme binen yük doğrultusunda fan sesleri yükselmeye başlıyor. İstenildiği taktirde tek tuşla turbo moduna da geçiş yapabiliyorsunuz, tabii bu mod açıkken ürünü bir kulaklıkla deneyimlemeniz daha mantıklı olacaktır.

Bir de ek hatırlatma yapmak gerekirse, turbo moduna geçiş için laptopunuz güç kablosuna takılı olmalı.

Acer Predator Helios 300, 15,6 inç LCD ekrana sahip

FHD çözünürlük sunan ekran, özellikle hızlı oyunlarda akıcı detaylar elde edebilmek adına 165Hz yenileme hızına da sunuyor. Ayrıca, görüntülerde yırtılmaların önüne geçebilmek adına NVIDIA G-SYNC teknolojisi de bünyesinde var.

Acer Predator Helios 300’ün işlemcisi tarafına geldiğimizde, 12. nesil Intel Core i7-12700H modelini görüyoruz. Bu işlemci, 2022 yılının ilk çeyreği itibarıyla teknoloji severlerin beğenisine sunulmuştu.

Ekran kartı tarafında ise GeForce RTX 3070 var. RTX 3070, mobil arenada en iddialı grafik çözümlerinden bir tanesi. 8GB GDDR6 bellek kapasitesi bulunan kart, ışın izleme teknolojisini de sunuyor ve bu sayede destekli oyunlarda adeta görsel şölen sağlıyor. Tabii oyunların sistem gereksinimleri doğrultusunda, daha yüksek performans odaklı hareket etmek isteyenler için ışın izleme özelliğini kapatabiliyorsunuz da.

Laptoptaki güncel teknolojilere 1TB SSD depolama çözümünü ve 16GB DDR5 RAM bellek çözümünü de örnek olarak verebiliriz.

Acer Predator Helios 300 Gaming Laptop: Tam bir oyun canavarı!

Peki bu bileşenler, AAA olarak da nitelendirilen büyük bütçeli oyunlarda nasıl performanslar sağlıyor?

İlk deneyimlediğimiz oyun, ilk Crysis’in Remastered versiyonu oldu. Bildiğiniz gibi oyun, satışa sunulduğu ilk günden bu yana PC’leri en zorlayan oyunlardan bir tanesi ve görsel kalite tarafında hâlâ çok iddialı. Bu oyunu, Can it Run Crysis?, yani en yüksek ayarlarda, akıcı detaylarla oynamayı başardık. Yoğun çatışmalarda kısa süreli olarak 40-45FPS değerlerini gördük.

Bir diğer örneğimiz, id Software’ın Doom Eternal’i. Oldukça hızlı bir oyun yapısı bulunan ve bunu güçlü görsellerle birleştiren oyun, haliyle iyi bir sistemde çok iyi görünüyor. Doom Eternal’i bu PC’de en yüksek ayarlarda ve ışın izleme teknolojisi açıkken sorunsuz deneyimleyebildik. Özellikle iç mekânlarda 100FPS üzeri değerler aldık.

Üçüncü oyunumuz ise, çıktığı dönemde pek çok sorun sebebiyle eleştirilerin odağına yerleşen CyberPunk 2077 oldu. Yayınlanan güncellemeler neticesinde daha oynanabilir bir yapıya büründüğünü söylemek mümkün. Yüksek grafik ayarlarında ve ışın izleme teknolojisi de aktifken genellikle 60FPS üzeri performans elde edebildik.

Cihaz, Adobe Photoshop ve Adobe Premier gibi görsel düzenleme ve video hazırlama programları için de ideal. Örneğin bu inceleme videosunu, Acer Predator Helios 300’de hazırladığımızı söylemeliyiz.

Peki ya pil konusu…

Öncelikle, bu ürünü kullanırken güç bağlantısının devamlılığı önemli. Yüksek performans odaklı bir ürün olduğu için güç kablosunu çıkarmamalısınız. Bu bağlamda, güç adaptörünün de büyüklüğünün normal olduğunu söyleyebiliriz.

Peki kabloyu çıkarıp kullanırsanız nasıl bir pil ömrü sunuluyor?

Eğer ekran parlaklık düzeyini %50 seviyesine getirir ve internette gezinti, kısa videolar ve e-mail gönderme gibi işlemlerle ilgilenirseniz, tek şarj ile yaklaşık 2 buçuk saatlik deneyim mümkün. Eğer oyun oynarsanız, tek şarj ile 1 buçuk saatlik deneyim elde edebilirsiniz.

Tabii bir laptopta aranan özelliklerden bir tanesi de dahili kamera ve mikrofon sistemidir.

Ürün, 1080p 60FPS kamera sunuyor ve hem görüntü hem de ses kalitesi, internet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmeler için yeterli düzeyde diyebiliriz. Eğer oyun yayıncılığı yapmak istiyorsanız, özellikle ses tarafında sorun yaşamamak adına iyi bir mikrofon takviyesi yapmanızı öneririz.

Internet demişken, cihazda Wi-Fi AX ve Bluetooth 5.2 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojileri de var. Bu sayede kablolardan arınarak hareket edebilirsiniz.
Eğer daha iyi bir kamera, bir mekanik klavye gibi ekstralarla yol almak istiyorsanız, bir USB Hub’ı çoklayıcı da işinize yarayacaktır diye düşünüyoruz.

Toparlamak gerekirse…

Acer Predator Helios 300, hem günümüz hem de geleceğe odaklı planlar çerçevesinde düşünülerek satın alınabilecek bir oyuncu bilgisayarı. Tabii oyuncu diyoruz ama, yüksek donanım özellikleri sayesinde pek çok programı da rahatlıkla çalıştırabildiğini hatırlatmakta yarar var.

Unutmadan, Acer’ın daha uygun fiyatlı oyuncu laptop çözümleri de bulunuyor. Nihayetinde son kararı, bütçeniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda siz vermelisiniz.

Huawei Watch D inceleme: Tansiyon ölçebilen akıllı saat!