Asus Zenbook 14X OLED (UX3404): Hem hafif hem dayanıklı, ekranıyla da büyüleyici!

hgfhfghfg

#İŞBİRLİĞİ

Asus ZenBook 14X OLED, ABD askeri sınıfı dayanıklılık testlerinden başarıyla çıkmış Asus ürünlerinden bir tanesi. Hem ince ve hafif hem de dayanıklı. Dolayısıyla ürün, taşınabilirlik tarafında fazlasıyla iddialı.

Intel Evo platformuna mensup olan ürün, böylelikle yüksek tempolu hayat şartlarına uyum sağlayabiliyor. Cihaz, gücünü Intel’in 13. nesil Core i7 işlemcisinden alıyor. Tabii işlemci, depolama ve RAM tarafında farklı seçenekleri işaretleyerek daha gelişmiş çözümler elde edebileceğinizi de belirtelim. Asus, bu noktada da yardımcı oluyor.

Asus ZenBook 14X OLED, yaklaşık 1.5 kilo ağırlıkta ve 16.9mm kalınlıkta. Şirket, ürünü hazırlarken hafif alüminyum alaşım malzemeden yararlanıyor. Bu da hafiflik tarafında ciddi katkı sunuyor. Buna Asus’un güncel soğutma teknolojisini de eklediğimizde, uzun süreli deneyimlerde dahi sessiz ve aşırı ısınmanın olmadığı tecrübeler mümkün oluyor.

Cihaz, 180 derece açılabilir yassı menteşe sistemine sahip. Böylelikle ekranı 180 derece açabiliyor ve bulunduğunuz konuma göre en uygun ekran klavye düzenini oluşturabiliyorsunuz.

Asus Zenbook 14X OLED (UX3404): Hem hafif hem dayanıklı, ekranıyla da büyüleyici!

Bağlantı noktalarına baktığımızda ise…

2 tane Thunderbolt 4, bir tane HDMI 2.1, bir tane USB 3.2 gen 2 tip A ve kombo ses jakı var.

Ürünümüzün klavyesi, Türkçe karakterlere sahip ve kademeli olarak arka aydınlatma sistemine sahip. Dokunmatik pad gayet büyük ve hassas, aynı zamanda istenirse Numberpad 2.0 özelliği de aktifleştirilebiliyor. Yani dokunmatik yüzeyi isterseniz nümerik özellikli olarak da kullanabilirsiniz.

Peki ya kamera?

Laptoplarda genellikle 720p kameralarla karşılaşıyoruz. Bu üründe ise FHD çözünürlüklü kızılötesi kamera var. İsterseniz yüz tanıma sistemini aktifleştirerek güvenlik önlemleri alabilir, isterseniz online toplantılarınız için kameranın yeteneklerinden yararlanabilirsiniz.

Kamera, iyi ışıklı ortamlarda tatmin edici sonuçlar veriyor. Dahili hoparlör ve mikrofon sistemi de işitsel detaylar tarafında güzel detaylar sunuyor. İsterseniz MyAsus programı üzerinden kamera görüntüsü için arkaplanı bulanıklaştırma, ışığı iyileştirme ve kişiyi takip etme özelliklerini de aktif edebilirsiniz. Tabii bu program, bilgisayarın teknik özellikleri, sürücü bilgileri, teknik destek ve farklı çalışma profillerinin seçilebilmesi tarafnda da pek çok detay sunuyor.

120Hz değerde OLED ekran

Asus ZenBook 14X OLED, 14.5 inç ekrana sahip. Bu ekran, 2.8K çözünürlük sunuyor ve 120Hz tazeleme değerine sahip. Kısacası ekran, hem canlı renkler sunuyor hem de hareketli görüntüleri dahi akıcı görüntülerle sunabiliyor.

Uzun süreli deneyimler için göz konforu modu da barındıran ekran, canlı renkler ve derin siyalar sunabiliyor. İsterseniz ürünü harici bir 4K ekrana da bağlayabilirsiniz.

Unutmadan bu ekran, %100 DCI-P3 renk gamı sunabiliyor ve HDR desteği de var. Netflix, YouTube Premium ya da Amazon gibi ücretli streaming servislerine aboneyseniz, favori içeriklerinizi zengin detaylarla deneyimleyebilirsiniz.

Asus Zenbook 14X OLED (UX3404): Hem hafif hem dayanıklı, ekranıyla da büyüleyici!

Asus ZenBook 14X OLED, gücünü Intel Core i7 işlemciden alıyor

Intel Evo platformuna mensup olan ürün, 13. nesil Intel Core i7 işlemcisine sahip. Buna 16GB DDR5 RAM ve 1TB SSD eşlik ediyor. Grafik kartı tarafında ise, Intel’in Iris Xe çözümü var. Tahmin edeceğiniz üzere bu cihaz, video oyun odaklı bir cihaz değil. Öte yandan, ister gündelik yaşantıda, isterseniz de profesyonel dünyada ona başvurabilirsiniz.

Asus ZenBook 14X OLED, Adobe Photshop ve Adobe Premier gibi programları performanslı çalıştırıyor ve aşırı ısınma yaşanmıyor. Ekran kalitesi ve renk doğruluğu tarafında iddialı olan ürün, bu sayede profesyonel tasarımcılar için de tercih edilebilecek seçeneklerden bir tanesi.

Tabii günümüzde internet için “olmazsa olmaz” diyebiliriz. Bu bağlamda Asus ZenBook 14X OLED de karşımıza Wi-Fi 6E kablosuz bağlantı teknolojisiyle çıkıyor. Bu sayede uyumlu internet ağlarına kısa sürede bağlanabiliyor ve yüksek boyutlu dosyaları kısa sürede cihazınıza indirebiliyorsunuz.

90w hızlı şarj adaptörüyle kısa sürede şarj edebilirsiniz

Asus ZenBook 14X OLED, 70wh lityum polimer pile sahip ve beraberinde hızlı şarj destekli adaptörle geliyor. Asus, ürünün tek şarj ile 10 saate varan deneyimler sunabileceğini bildiriyor. Biz de kendi deneyimlerimizi sizlerle paylaşalım isterseniz.

Kullanım profilimiz:

Ekran parlaklığı: %50
Ekran uyku modu: Devre dışı
Wi-Fi: Açık ve arka planda bir şeyler iniyor
Bluetooth: Açık ve mouse bağlı

Genelde internette gezintiler gerçekleştirdik ve makaleler hazırladık.

Fırsat bulduğumuz anlarda da YouTube’da toplamda 1 saatlik 720p 60FPS videolar izledik.

Böyle bir kullanım profili sonucunda, tek şarj ile yaklaşık 8 buçuk saatlik deneyim elde edebildik.

Asus Zenbook 14X OLED (UX3404): Hem hafif hem dayanıklı, ekranıyla da büyüleyici!

Neden almalısınız?

Gelişmiş görüntüleme detayları sayesinde, canlı renklerle hareket etmek isteyen profesyoneller için tatmin edici sonuçları var. Yalnızca canlı renkler değil, 0.2ms tepki süresi, göz konforu modu ve 120Hz tazeleme değeri gibi detayları da söylemek gerekiyor.

Ürün, hafif ve dayanıklı yapısı sayesinde hem rahat taşınabiliyor hem de farklı ortamlarda kullanılabiliyor. 180 derecelik açıya imkân sunan menteşe yapısı, şüphesiz kullanım deneyimlerini olumlu yönde etkileyebilecek bir detay.

Intel’in 13. nesil Core i7 işlemcisine sahip olan laptop, gelişmiş kablosuz bağlantıları ve hızlı şarj desteği sayesinde yüksek tempoya ayak uydurabilir bir yapıda.

Xiaomi Pad 6 akıllı tablet: İş için üretildi, kolaylık için tasarlandı