ASUS Zenbook S 14 inceleme: Şık, dayanıklı, hafif ve güçlü

f sdfw

#İŞBİRLİĞİ

Asus Zenbook S 14 incelemesiyle karşınızdayız. Bu ürün, şirketin yeni tasarım teknolojisi Ceraluminum’a sahip ürünlerinden bir tanesi. Metal bir gövdesi ve kapak tarafında da seramik kaplama yüzeyiyle adeta göz okşuyor. Tabii bir Asus ürününden söz edildiğinde, şık tasarım, dayanıklılık ve yüksek performans gibi detaylar da akıllara geliyor. Haliyle bu detaylar da Zenbook S 14 için geçerli. Şimdi biraz daha detaya inelim.

ASUS Zenbook S 14, ilk bakışta farklı tasarım detayları ve ince yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ceraluminum seramik kapağa sahip olan cihaz, bulunduğu ortamda farkını ortaya çıkarmak isteyenler için benzersiz bir fırsat. Öte yandan bu ürün, yaklaşık 1,2cm kalınlıkta ve 1.2 kilo ağırlıkta. Yani bir yerden bir yere yanınızda taşımak için gayet ince ve hafif. Özellikle hareketli yaşam tarzı olanlar için yanında bulundurması ve kullanımı kolay bir ürün bu. Tabii bu cihazın da Amerikan ordu standartlarında dayanıklılık testlerinden geçirildiğini hatırlatalım. Yani ince ve hafif diye “Acaba dayanıksız mıdır?” diye endişe etmeniz yersiz.

ASUS Zenbook S 14 inceleme: Şık, dayanıklı, hafif ve güçlü

CoPilot tuşunu sunan klavye ve daha büyük tasarlanmış touchpad

Ürünün klavye tuşları genellikle büyük ve Türkçe karakterler sunuluyor. Alttan kademeli olarak tuşları aydınlatabilir ya da ışığı tamamen kapatabilirsiniz. Tuşlar, yumuşak kullanımı mümkün kılıyor ve oldukça sessiz çalışıyorlar.
Klavyede dikkat çekici bir detay olarak, alt kısımda CoPilot tuşunu görüyoruz. Böylelikle tek dokunuşla yapay zekâ servisine erişebiliyor ve merak ettiklerimizi sorabiliyoruz. Eh, yapay zekâ konusu son yıllarda çok popüler ve ASUS’un bu bilgisayarının da yapay zekâ odaklı çözümler için gayet ideal olduğunu söyleyebiliriz.

Biraz alta indiğimizde ise, touchpad, yani dokunmatik alanın biraz daha büyültüğünü görüyoruz. Tabii ek işlevleri de önemli. Örneğin, sağ yan taraftan yukarı aşağı yaparak ses seviyesini ayarlayabilir, sol yan taraftan yukarı aşağı yaparak da ekran parlaklık düzeyini ayarlayabilirsiniz.

ASUS Zenbook S 14 inceleme: Şık, dayanıklı, hafif ve güçlü

ASUS Zenbook S 14, 14 inç değerde ve 3K çözünürlük sunan bir ekranla geliyor.

OLED teknolojisinin kullanıldığı ekran, aynı zamanda bir dokunmatik ekran. Deneyimlerimiz esnasında, ekranın görüntü kalitesi ve dokunuşlara verdiği cevaplardan memnun kaldık.

Zaten OLED denildiğinde, canlı renkler ve derin siyahlar akıllara geliyor. Bunlara bir de 120Hz tazeleme değerini eklediğimizde, yüksek çözünürlüklü video içerikleri daha akıcı ve net detaylarla deneyimleyebiliyorsunuz.
Tabii gerek iş, gerekse de eğitim dünyasında, bazen uzun çalışmalar gerçekleştirmek gerekebiliyor. Bu süreçlerde de gözlerin yorulmaması önemli. İşte burada da TÜV sertifikalı göz konforu modu devreye giriyor.

ASUS Zenbook S 14 inceleme: Şık, dayanıklı, hafif ve güçlü

Güncel Intel Core Ultra 7 işlemcisiyle geliyor. Hatta yapay zekâ işlemcisi Intel AI Boost NPU da var.

ASUS Zenbook S 14, gücünü Intel Core Ultra 7 işlemcisinden alıyor. Buna 32GB RAM ve 1TB SSD depolama eşlik ediyor. Güncel Windows 11 işletim sistemine sahip olan cihaz, aynı zamanda Intel AI Boost NPU sayesinde yapay zekâ çözümleri tarafında da avantajlı. Evet, Microsoft CoPilot’u kullanarak aradığınız pek çok sonuca kısa sürede erişebilir, görseller hazırlayabilirsiniz. Hem de oldukça kısa sürelerde.

ASUS Zenbook S 14 inceleme: Şık, dayanıklı, hafif ve güçlü

Ürünü ofisteki işlerimizi halletmek için de kullandık. Haber yazma, makaleler hazırlama, e-mail’leri cevaplama, fotoğraf düzenleme, video düzenleme ve sayfa tasarımı gibi işlemlerden söz ediyoruz. Bu bağlamda Adobe Photoshop, Premier ve InDesing gibi programları sorunsuz performanslarla kullanabildik. Uzun süreli deneyimlerimizde de gürültülü çalışma ve aşırı ısınma gibi can sıkıcı faktörlerle karşılaşmadık.

Daha fazla detayı, hazırladığımız inceleme videosunda bulabilirsiniz.

İyi seyirler.

Monster Pusat Ghost Pro kablosuz oyuncu mouse incelemesi