Asus ROG Phone 2 performans testinde ortaya çıktı

rog phone 2 2

Asus’un oyun odaklı yeni telefonu ROG Phone 2 performans testinde ortaya çıktı. Peki Snapdragon 855 Plus’lı Asus ROG Phone 2 ne kadar güçlü? İşte bu sorunun yanıtı.

Son günlerde Asus ROG Phone 2 ile ilgili pek çok söylentiye tanıklık ettik. Tayvanlı üreticinin bu ay içerisinde tanıtacağı yeni oyun odaklı akıllı telefonu içerisinde barındırdığı yonga seti açısından önem arz ediyor.

Çünkü ROG Phone 2, Qualcomm’un kısa süre önce tanıttığı yeni üst segment yonga seti Snapdragon 855 Plus ile gelecek olan ilk telefon. Doğal olarak teknoloji tutkunları bu yonga setinin nasıl bir performansa sahip olduğunu merak ediyorlar.

Dilerseniz aşağıdan Snapdragon 855 Plus ile ilgili tüm detaylara göz atabilirsiniz.

Snapdragon 855 Plus özellikleri için tıklayın

Asus’un yeni oyun canavarı geçtiğimiz gün performans testinde ortaya çıktı. Geekbench 4.1 performans testinde tek çekirdekte 3616 puan alan telefon iPhone XS Max ve Galaxy S10+’ın ardından 3. sırada kendisine yer buldu.

Çoklu çekirdek testinde ise hayli parlak bir grafik çizen telefon 11103 puan alarak iPhone XS Max’ın gerisinde 2. sırada yer aldı.

Açık konuşmak gerekirse alınan bu puanların tatmin edici seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Sonuç olarak SD855 Plus tamamen yeni bir yonga seti değil. Sadece SD855’in ufak dokunuşlarla revize edilmiş hali. Dolayısıyla orijinali ile arasında uçuk bir performans farkı olması zaten beklenemezdi.