Asgari ücrete zam gelecek mi?

bilira bitaksi

Son zamanlarda asgari ücrete Temmuz ayında zam gelebileceğine yönelik iddialar güçlenmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamayla konuya açıklık getirdi.

Asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan Vedat Bilgin açıkladı! Bildiğiniz gibi yıl başında asgari ücrete çok ciddi bir zam yapılmıştı. Ancak enflasyonun yüzde 50’yi geçmesi neticesinde ortaya çıkan tablo, asgari ücrete bir kez daha zam gelir mi sorusunu ortaya çıkarttı. Hatta öyle ki asgari ücrete Temmuz ayında ek bir zammın geleceği iddiaları bile ortalıkta dolaşır olmuştu.

İşte bu soru Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e soruldu. Konuya açıklık getiren ve böyle bir çalışmanın henüz gündemlerinde olmadığını dile getiren Bilgin, “Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli.”

Merkez Bankası dolar tahmini

Asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan Vedat Bilgin açıkladı!

“Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık’tır.” ifadelerini kullandı.

Yonga üretimini bu kez de Japonya’daki deprem vurdu!