Merakla beklenen asgari ücret açıklandı

para

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret sonunda açıklandı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Merakla beklenen asgari ücret açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca kişinin sabırsızlıkla beklediği asgari ücret tutarını sonunda açıkladı. Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi.

Bilindiği gibi bir sonraki asgari ücreti her yılın aralık ayında belirleniyor. Nasıl bu yıl Aralık ayında başında başladıysak önümüzdeki yıl da Aralık ayında çalışmalarını sürdürecekler ve o görüşmelerle seçime gideceğiz. Komisyon asgari ücretin 4 bin liranın üzerinde olmasına yönelik görüş bildirmiştir. 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Yeni asgari ücret çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir.”

Merakla beklenen asgari ücret açıklandı

Merakla beklenen asgari ücret açıklandı

Erdoğan 2022 yılı asgari ücretinde işverene uygulanacak teşviki ise şu sözlerle duyurdu.

” Yeni asgari ücret düzenlemesi ile birlikte on yıllardır konuşulan bu özlemi hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yıl başından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarıyoruz. Ülkemizin geleceğini ne yeminli faiz ve kur spekülatörleri, ne iç ve dıştaki Türkiye düşmanları, ne de bir avuç muhteris belirleyebilir. Bu ülkenin geleceğini 84 milyon hep birlikte biz belirleyeceğiz.”

Avrupa’nın en iyi fiyat performans otomobili belli oldu işte tüm detaylar