Asgari ücret kararı resmi gazetede yayınlandı

Asgari ücret kararı resmi gazetede yayınlandı

Asgari ücret yeni yıla yaklaştığımız bu dönemde herkesin aklında olan bir konuydu ve nihayet resmiyet kazandı. İşte tüm detaylar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023’te geçerli olacak asgari ücret fiyatını 8 bin 506 lira olarak açıklamıştı. Buna göre, temmuz ayına göre asgari ücrette yüzde 54,66, yılbaşına göre ise yüzde 100 artış yapılmıştı. Çalışanları ilgilendiren yeni oran şimdi de resmi gazetede yayınlanarak artık tamamen gerçek hale geldi. Yeni asgari ücretin açıklanması ile sosyal medyada yeni fiyat gündeme oturdu. Bu kapsamda bazıları beklentinin karşılandığını söylerken bazıları ise memnun değildi.

Asgari ücret kararı resmi gazetede yayınlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, işverenlere sağlanan minimum maaş desteği 2023 yılı ocak-haziran döneminde 250 TL olarak uygulanacak. Tarife kapsamında, ücretlere yüzde 122.93 oranında artış yapıldı. CMK gereğince yapılan hukuki yardımlara yönelik işlemlerde müdafi ve vekillere, soruşturma evresinde takip edilen işler için bin 447, sulh ceza hakimliklerinde takip edilen işler için 2 bin 254, asliye ceza mahkemeleri ile çocuk mahkemelerinde takip edilen davalar için 2 bin 481, seri muhakeme usulü uyarınca takip edilen işler için bin 36 lira, ağır ceza mahkemeleri ile çocuk ağır ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için ise 4 bin 451 lira ödenecek.

Yeni asgari ücret 2023 yılından itibaren geçerli olacak. Enflasyon artışı gibi etkenler göz önünde bulundurularak belirlenen rakam işçilerin yeni ücret haline gelecek. 2023’e ise sadece bir kaç gün kaldı.

Anker Soundcore Motion B Bluetooth hoparlör: Müziğinizi yanınızda taşıyın