Araçlara ödenen yıllık para korkunç seviyelere ulaştı

Araç kiralama hizmetleri İkinci el

Araçlara ödenen yıllık para birçok kişiyi otomobil almaktan vazgeçirecek düzeye getirdi. Özellikle son dönemlerde artan vergiler ateşe benzin döktü. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Birçok kişi otomobil almadan önce araçlara ödenen yıllık para ile ilgili araştırmalar yapıyor. Genellikle bu tür araştırmaların hüsranla sonuçlandığını söyleyebiliriz. Her geçen yıl artan vergiler nedeniyle araç sahiplerine ciddi bir masraf bindi. Bu masrafları karşılamak bile büyük bir para gerektiriyor.

Burada elbette milyonlarca dolarlardan bahsetmiyoruz. Ancak yıllık olarak araçlar için yapılması gereken masraflar son derece yüksek. Mesela Ortalama olarak motorlu taşıtlar vergisi 3.234 TL civarında. Sadece bu bile yıllık olarak önemli miktarda para kaybına neden oluyor.

Araçlara ödenen yıllık para vergilere gidiyor

Otomobiller için harcanan yıllık paralarda muayene ücretleri bir diğer harcama kalemi. Herhangi bir otomobil için bu ücret 136 TL. Kasko yaptıran birisi ortalama 3 bin TL ödemek zorunda kalacak. Motorlu taşıtlar vergisi ile birlikte kasko önemli bir gider kalemi olarak karşımıza çıkıyor.

Araçlara ödenen yıllık para

Zorunlu trafik sigortası ise ortalama 2.450 TL civarında. Elbette bu rakamlar ortalama bir otomobil baz alınarak belirleniyor. Üst segment araçları aldığınızda haliyle bu fiyatlar daha fazla artış gösterecektir. Standart bir araca sahip olan vatandaşlar yıllık ortalama 7.660 lira ödemek zorunda kalacak.

Sıfır otomobilde stok sıkıntısı devam ediyor

Tüm bunlara ek olarak aracınızın trafik cezaları, temizliği, bakımı, lastik değişimi ve tüketeceği yakıt önemli giderler olarak karşımıza çıkıyor. Ancak otomobilinizi hiç kullanmazsanız bile yıllık ödemeniz gereken miktar 10 bin TL’ye yaklaşabilir. Peki siz hiç kullanılmayan araçlardan bile alınan bu vergiler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?