Nissan yıllık satış hedefini azaltıyor

Nissan Juke

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden bir tanesi olan Nissan yıllık satış hedefini yeniden düzenleme kararı aldı. Şirketin CEO değişikliğinden sonra böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

Japonya merkezli otomotiv devi Nissan yıllık satış hedefini 8 milyon civarında araç satmak olarak belirliyordu. Yılın başında bu araç sayısına ulaşma gayreti ile yola çıkan şirket ne yazık ki yıl sonunda en fazla 6 milyon araç satışı gerçekleştiriyordu. Bu durum şirketin tahminlerine olan güveni büyük oranda zayıflattı. Birçok ekonomist Japon Otomotiv devinin yeni kararlar ile birlikte küçülmeye gideceğini söylüyor

Nissan araç satışları baltalandı

Bugüne kadar gelmiş geçmiş en büyük salgınlardan bir tanesi olarak bilinen koronavirüs, tüm dünyada çok yoğun bir şekilde etkisini gösteriyor. Otomotiv sektörü de bu alanda darbe alan platformlar içerisinde yer aldı.

otomobil

Nissan araçları normal şartlarda her yıl en az 5 milyon civarında satış gerçekleştiriyordu. Şirket hedefini yüksek tutmasına rağmen bu kadar az satış yapması zaten normal bir durumdu. Ancak şimdiki virüs salgını nedeniyle kuruluş satış hedefini yaklaşık olarak 1 milyon daha düşürecek gibi görünüyor.

Bu uygulamayı yüklediyseniz silin! Koronavirüsü fırsat bilerek telefonunuzu kitliyor

Bu durumun ortaya çıkmasındaki en büyük etken virüs salgını olduğunu söyleyebiliriz Salgın nedeniyle insanlar otomobil alma konusunda biraz daha çekimser davranabiliyor. Salgın dönemlerinde daha çok temel ihtiyaçlarını karşılamak isteyen insanlar,.yeni otomobil ile ilgili sıcak bakmıyor. Sizce Nissan ilerleyen dönemlerde düzlüğe çıkabilecek mi?