Apple’ın Mac satışları dibe çakıldı

Apple, macOS Monterey'de önemli bir hatayı düzeltti

Apple’ın PC satışları adeta dibe çakıldı. Yılın ilk çeyreğindeki Mac satışları, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 düşüş yaşadı.

Amerikalı teknoloji devi Apple daha çok başarı hikayeleriyle özdeşleşen bir şirket olsa da zaman zaman onlar da başarısız sonuçlar almaktan kaçamıyor. Bunun son örneği ise şirketin PC pazarındaki performansı. MacBook modelleri yıllardır PC pazarında önemli bir yer tutan şirket, son dönemde Mac satışlarında ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Pazar araştırma şirketi IDC tarafından yayınlanan son rapora göre yılın ilk çeyreğinde Mac satışlarında ciddi bir düşüş yaşandı. Öyle ki bu dönemdeki Mac satışları, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 düşmüş durumda. Yüzde 40’lık bir düşüş, özellikle Apple gibi bir şirket için hiç de alışık olmadığımız bir rakam. Bu rakam şirketin PC pazarında ne kadar kan kaybettiğini gözler önüne seriyor.

M2 Pro ve Max çipli Apple MacBook Pro'lar bu sonbaharda geliyor!

IDC analistlerine göre bu inanılmaz düşüşün başlıca sebebi pandemi döneminde yaşanan patlamanın artık sona ermiş olması. Bildiğiniz gibi pandemi döneminde insanların evlere kapanması ve artık pek çok işini PC’lerinden hallediyor olmaları, PC satışlarını, özellikle de Mac satışlarını yukarı çekmişti. Ancak artık bu dönemin sona ermesiyle birlikte PC pazarındaki bu balon da patlamış oldu. Bu da satış rakamlarında ciddi düşüşler yaşanmasıyla sonuçlandı.

Ancak Apple’ın bu pazardaki düşüş PC pazarındaki genel düşüşün de üstünde oldu. Çünkü ilk çeyrekte Mac satışlarında yüzde 40 düşüş yaşanırken, PC pazarındaki genel satış yüzde 29’da kaldı.

vivo X Flip’in tanıtım görselleri yayınlandı