Apple CarPlay artık daha fazla araçta kullanılıyor

carplay

Apple kısa süre önce CarPlay’in web sitesinde güncelleme yaptı ve yeni bilgiler paylaştı. Sitede yazanlara göre CarPlay, ABD’de satılan 800’den fazla araç modelinde mevcut durumda. Geçtiğimiz hafta bu sayı 600’dü. Apple, 2023 ve 2024 model birçok aracı da listeye dahil etti.

Her ne kadar CarPlay‘li araçların sayısı artsa da, geçtiğimiz hafta Apple’ın aleyhine gelişme oldu. GM, Google ile iş birliği yapıp, araç içi kendi yazılımını geliştirdiğini açıkladı. Bu yüzden de araçlarından kademeli olarak CarPlay’i kaldırmayı planlıyor. Bu durum birçok müşterinin tepkisini de çekti. GM’ye göre yeni yazılım gelişmiş navigasyon, daha iyi kullanıcı deneyimi ve daha fazla yenilik sunuyor.

Apple’ın bu yılın sonlarına doğru yeni nesil CarPlay’i tanıtması bekleniyor. Yeni nesilde gösterge panelinde birden fazla ekran desteği, klima kontrolleri, FM radyo uygulaması, widget’lar, daha fazla kişiselleştirme imkanı gibi yenilikler olacak. Teknoloji devi, platformun yeni sürümünü kullanan ilk araçların bu yıl içinde duyurulacağını ve birçok araç üreticisiyle de iş birliği yaptıklarını söyledi.

carplay

Diğer yandan Apple, WWDC 2023 için hazırlıklarını sürdürüyor. Merakla beklenen bu etkinlikte iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17 işletim sistemleri görücüye çıkacak. Ayrıca 15 inç’lik yeni MacBook Air’ın, karma gerçeklik gözlüğünün ve gözlüğün işletim sistemi olan xrOS’nin de WWDC’de açıklanması bekleniyor. Şimdiye kadar birçok farklı kaynak gözlük ve xrOS’nin tanıtılacağını doğruladı. Bununla birlikte bazı kaynaklar (Bunların içinde Ming-Chi Kuo gibi analistler de var) Apple’ın gözlükle ilgili endişelere sahip olduğunu belirtiyor.

BeReal: “20 milyon kullanıcımız var”