Apple’ın elektrikli otomobil rakipleri belli oldu: Yeni isimler var

Apple otomobil üretimi için Toyota ile ortaklık kurabilir!

Apple’ın elektrikli otomobil rakipleri iyice kesinleşti. Şirketin sadece Tesla ile rekabet etmeyeceği ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük teknoloji markaları içerisinde yer alan Apple’ın elektrikli otomobil konusunda haberleri gelmeye devam ediyor. Ortaya çıkan son patent başvurularına baktığımızda zaman içerisinde çok büyük bir değişim olduğunu görüyoruz. Şirket tasarımdan donanıma kadar çok büyük değişikliklere yer veriyor.

Bugüne kadar gelen haberler daha çok şirketin tasarım ve donanım ile ilgili yaptığı değişiklikler ile ilgiliydi. Şimdi ise piyasaya yeni girecek olan markaların rekabeti tartışılıyor. Özellikle Foxconn gibi bir markanın bu sektöre girecek olması çok şaşırttı. Bu marka daha çok iPhone üreticisi olarak biliniyordu.

Apple’ın elektrikli otomobil rakipleri

Apple, iPhone gövde tasarımını kendisi gerçekleştiremiyor. Cihazların montajı için Tayvan merkezli Foxconn markası tercih ediliyor. Bu şirket 2023 yılı sonuna kadar elektrikli otomobil sektörüne giriş yapacak. Yani Apple aslında kendi partnerini rakip olarak karşısında bulacak.

Apple'ın elektrikli otomobil rakipleri

ABD ve Meksika’da üretim yapma ihtimali iyice artan Foxconn önemli rakipler içerisinde yer alacak. Bir diğer tedarikçi şirket olan Çin merkezli Luxshare ise yine ön plana çıkıyor. Elektrikli otomobil üretmek için Apple ile herhangi bir organik bağı bulunmayan bazı markalar da bu işe girecek. Kısacası elektrikli otomobil sektörü çok ciddi derecede kızışacak.

Apple, 2022’de çıkacak cihazlar için Mini LED ekran siparişlerini artırdı

Apple’ın elektrikli otomobil konusunda elini biraz daha çabuk tutması gerekiyor. Aksi halde kendi partnerleri dahil olmak üzere rekabet edecek olan şirket sayısı büyük artış gösterecek. Muhtemelen 2025 yılına kadar Apple ilk elektrikli otomobilini seri üretime sunacak.