Apple HomePod için yeni güncelleme geliyor!

Apple HomePod

Apple HomePod için yakında yayınlanacak olan güncelleme ile yeni özelliklerin geleceği ortaya çıktı. Peki, Apple HomePod güncelleme ile hangi yeni özelliklere kavuşacak? İşte güncellemenin detayları.

Apple’ın ilk akıllı hoparlörü olan HomePod, güncellemeler ile yeni özelliklere kavuşmaya devam ediyor. Beta yazılımı ile satışa sunulan HomePod, iOS güncellemeleri ile paralel olarak ilerliyor. HomePod’un iOS 12 güncellemesi ile kavuşacağı özellikler ise bugün belli oldu.

Apple HomePod’a yeni özellik eklenecek!

Fransız web sitesi iGeneration’a göre; Apple, HomePod’a yeni işlevler eklemeye çalışıyor. iGeneration’a göre; iPhone’unuzda bir çağrı başlatmak zorunda kalmadan, iPhone’un hücresel bağlantısı ile HomePod üzerinden hem çağrı hem de çağrı alabileceksiniz. iOS 12 ile ayrıca HomePod’a iPhone’umu Bul tarzında bir özellik gelecek.

iPhone güncelleme nasıl yapılır?

HomePod internet ağına bağlıysa konumunu direkt olarak internet üzerinden görebileceksiniz. Bir diğer özellik ise Wi-Fi üzerinden direkt HomePod’a güncelleme yükleme olacak. HomePod’u güncellemek için iPhone üzerinden yazılım indirmek yerine direkt cihaza indirmek daha mantıklı olacak.

Apple HomePod

Türkiye’de henüz satışa sunulmayan HomePod‘da 6 adet mikrofon, 7 adet tweeter ve 1 adet woofer yer alıyor. Equalizer ayarlarını otomatik olarak yapan HomePod’un ne zaman ülkemizde satışa sunulacağı bilinmiyor.