Apple WWDC 18’de yeni ürün tanıtacak mı?

WWDC 18 1

Apple’ın, 4 Haziran’da düzenleyeceği WWDC 18 etkinliğinde yeni yazılımlarını tanıtması bekleniyordu. Peki, Cupertinolu firma WWDC 18’de yeni ürün tanıtacak mı?

Cupertinolu teknoloji devi 4 Haziran Pazartesi günü karşımıza WWDC 18 etkinliği ile çıkacak. Apple’ın, bu etkinlikte yeni yazılımlarının yanında, yeni ürünlerini de tanıtması bekleniyordu. iOS 12, watchOS 5, macOS 10.14 ve tvOS 12‘nin yanında iPhone SE 2, yeni iPad ve yeni MacBook modellerinin tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

WWDC 18’de donanım tanıtılmayabilir!

Ancak bugün gelen haberler, Apple’ın bu etkinlikte donanım bölümünü boş geçeceği yönünde. Bloomberg‘den Mark Gurman, Apple’ın Worldwide Developers Conference’da sadece yazılım tanıtacağını, yeni iPad ve yeni MacBook modellerinin sergilenmeyeceğini açıkladı. Ancak Mark Gurman, iPhone SE 2 hakkında bir iddia ortaya atmadı.

Apple, Pazartesi günü ne tanıtacak?

Apple’ın hala iPhone SE 2‘yi tanıtma ihtimali bulunuyor. iPhone X gibi çentikli bir tasarımda geleceği kesinleşen iPhone SE 2, donanımsal açıdan iPhone 7‘nin aynısı olabilir. Apple A10 yonga seti ve 2 GB RAM‘den beslenecek olan iPhone SE 2, 4.5 inç veya 4.7 inç büyüklüğünde ekran ile gelecek.

WWDC 18

Cupertinolu firmanın Worldwide Developers Conference 2018 etkinliğinde yeni donanım tanıtmaması çok mantıklı karşılanabilir. Sonuçta yazılım ve geliştirici odaklı olan bu etkinlikte, yeni donanımsal ürünlerin tanıtılması sürpriz oluyordu. Bakalım Apple, Worldwide Developers Conference 18 etkinliğinde farklı bir ürün gamı için yeni ürün tanıtacak mı?