Apple WWDC 2024’te Sürpriz Yapabilir mi?

apple 1

WWDC 2024’le ilgili dedikodulara yetişmek zor olmaya başladı. Neredeyse gün içinde farklı iddialar konuşuluyor. Ancak Çin’den gelen bir söylenti biraz kafaları karıştırdı.

Çin’in sosyal medyası Weibo’da Apple’ın tanıtımda sadece işletim sistemleriyle sınırlı kalmayacağına yönelik iddia ortaya atıldı. Bu rivayet Apple’ın OpenAI’la iş birliğini duyurucağı yorumlarına sebep oldu. Fakat yeni bir cihazın da tanıtılabileceği yorumları eksik kalmadı. Mark Gurman kısa süre önce yaptığı açıklamada WWDC 2024‘te herhangi cihaz duyurusu olmayacağını söylemişti. Ancak daha önce gündeme gelen başka bir iddiada ise M4’lü Mac mini’nin açıklanabileceği ifade edilmişti. Belki çok az ihtimalle yenilenmiş Mac mini, Mac Studio ve Mac Pro tanıtılabilir. Apple ve OpenAI ortaklığı duyurusu çok daha ağır basıyor.

wwdc 2024

Mayıs sonlarında Apple Insider sitesi Apple ve OpenAI’ın anlaştığını açıkladı. Eğer Weibo’daki söylenti ve daha önceki raporlar doğruysa muhtemelen kullanıcılar ChatGPT için kullanılan teknolojilere Siri aracılığıyla ulaşacak. Bununla birlikte Apple’ın yapay zeka uygulama mağazası oluşturmak istediğine dair dedikodular vardı, OpenAI bu mağazayı dolduracak birkaç şirketten biri olabilir.

Sonuç olarak neler olduğunu ise WWDC 2024’te öğreneceğiz. Bu seneki WWDC’de iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, visionOS 2 ve diğer yeni işletim sistemleri tanıtılacak. Etkinliğin ağırlık noktası yapay zeka olacak. WWDC 10 Haziran Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlik apple.com/tr, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve Apple YouTube kanalından izlenebilecek.

Wonder Woman Oyunu Sıkıntıya Girdi