Apple Watch Boğulmaya Karşı Uyaracak

Apple Watch pil ömrü hatası watchOS 10.1.1 ile düzeltildi

Apple’ın yeni patenti gelecekteki Apple Watch’ların boğulmaya karşı uyarı özelliğine sahip olacağını işaret ediyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisinde (USPTO) patent dosyasına göre yeni nesil Apple Watch‘lardaki sensörler yüzerken oluşan olağandışı hareketleri tespit etmek için kullanılabilecek. İnsanları boğulmaktan kurtarmayı amaçlayan bu özelliğin ekstra sensör ya da sensörlere ihtiyaç duymadığı vurgulanıyor. Apple Watch boğulma tehlikesinde yakındaki insanlara ve cankurtaranlara yardım mesajı gönderebilir. Bu özellik yeni bir sensör kullanmadığından belki güncelleme yoluyla satışta olan saatlere de uygulanabilir. Boğulmaya karşı uyarı şimdilik onay bekleyen bir özellik. Apple’ın ne zaman kullanıma sunacağı belli değil.

apple watch

Geçtiğimiz günlerde Apple Watch X hakkında bir iddia ortaya atıldı. Rivayet edilene göre Apple Watch X yeni ve ince tasarıma sahip olacak. Apple’ın saatin ince olması için çeşitli çözümler denediği belirtiliyor. Ayrıca saatin güç verimliliği açısından güncellenmiş OLED ekran kullanacağı da vurgulanıyor.

Bir dönem gelecek nesil saatlerde microLED ekran teknolojisinin kullanılacağı haberleri çıktı. Fakat analist Ming-Chi Kuo Apple’ın microLED’li Apple Watch‘u iptal edip, rafa kaldırdığını söyledi. Kuo’ya göre Apple, microLED’in akıllı saate önemli değer katmaması ve yüksek üretim maliyetinden dolayı bu kararı aldı.

Apple’ın iptal kararından sonra microLED geliştirme ekibinden birçok kişi işten çıkarıldı. Şu anda microLED’le ilgili herhangi bir proje ise görünmüyor. Bu durum Cupertino merkezli şirket için büyük gerilemeye neden oldu. Sonuç olarak firma yeni nesil ekran teknolojisiyle ürünlerini daha rekabetçi hale getirmek ve rakiplerinin bir adım ötesine geçmek istiyordu. Ayrıca eski tarihli raporlarda microLED’in saatten sonra iPhone ve iPad’e gelebileceği söylenmişti.

iPhone 16 Pro’ların Başlangıç Modelinde Depolama Alanı Artacak