Rapor: microLED ekranlı Apple Watch X 2024’te çıkacak

123 22

Yeni bir iddiaya göre Apple Watch X şu anda geliştirme aşamasında ve gelecek sene piyasaya sürülecek. Bununla birlikte başka detaylar da var.

İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan taze bir rapor Apple’ın birden farklı Apple Watch X prototipini test ettiğini ileri sürdü. Bu prototiplerden birinde microLED ekran bulunuyor. Kaynaklar microLED ekranda bir iki sorunun olduğunu ama bunların saatin çıkışına kadar çözüleceğini iddia ediyor. Rapora göre Apple Watch X yeni özellikler ve yeni ekran teknolojisiyle birlikte 2024 sonunda tanıtılacak. Saatin daha önce de 2024’te çıkacağına dair dedikodular gündeme gelmişti.

Apple Watch X

Apple hakkında güvenilir kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo kısa süre önce yaptığı açıklamada Apple Watch X’te microLED ekranın olmayacağını ve cihazın önemli yenilikler sunmayacağını iddia etmişti. microLED’in 2025’te çıkacak modelde kullanılabileceğini hatta 2026’ya da ertelenebileceğini söylemişti.

Apple, son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Teknoloji devi microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. Apple Watch ise microLED ekranlı ilk ürün olacak. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor. Eğer Apple microLED’te istediğini elde edebilirse bu teknolojiyi iPhone’a ve iPad’e de getirmek istiyor.

Diablo 4’ün beklenen güncellemesi çıktı