İddia: Yeni Apple Watch Ultra daha hafif olacak

123 29

Bir süredir 2. nesil Apple Watch Ultra hakkında spekülasyon çıkmıyordu. Fakat bu sessizlik sonunda bozuldu. Çin’in sosyal medyası Weibo’da akıllı saatin hafif olacağına dair iddia ortaya atıldı.

Weibo’da ‘Setsuna Digital’ veya ‘Instant Digital’ olarak bilinen kullanıcıya göre yeni Apple Watch Ultra, 1. nesil modele göre önemli ölçüde daha düşük ağırlığa sahip olacak. Şu anda satışta olan Ultra modeli 61.3 gram ağırlığında. 41 mm’lik Apple Watch Series 8’in ağırlığı 32 gram. İkisini karşılaştırında arada ne kadar ağırlık farkı olduğu ortaya çıkıyor. Setsuna Digital, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ın ilkbaharda sarı renk seçeneğiyle satışa çıkacağını bilmişti. Başka birkaç iddiası daha doğru çıkmıştı.

Apple Watch Ultra

Analist Ming-Chi Kuo da kısa süre önce yayınladığı öngörü raporunda, yeni Apple Watch Ultra’nın titanyum mekanik parçalarının üç boyutlu yazıcıyla üretileceğini ileri sürdü. Kuo, Apple’ın kısmen normal CNC sürecinden uzaklaşacağını düşünüyor. CNC (Computerized Numerical Control), bilgisayar destekli tasarımların alınması, işlenmesi ve malzemenin kesilerek parçaların otomatik olarak elde edilme sürecidir. Ünlü analist Apple’ın CNC kullanmaya devam edeceğini ve hatta üç boyutlu yazıcıyla elde edilen parçaları tamamlamak için kullanacağını söylüyor. Teknoloji devinin diğer ürünlerin üretiminde de üç boyutlu yazıcıyı benimseyeceğini belirtiyor. Apple Watch Ultra’nın 2. nesil modeli muhtemelen bu sonhabarda iPhone 15 ve Apple Watch Series 9 ile birlikte açıklanacak.

Diğer yandan Apple Watch Ultra’nın gelecek nesil modellerinde microLED ekranın kullanılması planlanıyor. İddialara göre microLED’li Ultra modeli, en erken 2025’te veya 2026’nın ilk çeyreğine kadar piyasaya sürülmeyecek. Apple, son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Apple Watch Ultra ise microLED ekranlı ilk ürün olacak. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor.

iOS 16.6 güncellemesi çıktı