Apple Watch Series 9 yenilikler açısından hayal kırıklığı olacak

123 2

Apple’ın iPhone 15 etkinliği merakla bekleniyor. Eylül’de gerçekleşecek tanıtım etkinliğinde Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin de duyurulması bekleniyor. Yeni bir dedikodu Series 9 hakkında söylenenleri tekrar onayladı.

Çin’in sosyal medyası Weibo’da ileri sürülenlere göre Apple Watch Series 9‘daki en büyük yenilik işlemci olacak. Kaynak saatin işlemci dışında neredeyse bir önceki modelle aynı olacağını belirtti. Bu arada rapor Apple Watch Ultra 2’nin de tanıtılacağını vurguladı. Yeni iddia daha önce Mark Gurman ve farklı birkaç kaynak tarafından söylenenleri doğrulamış oluyor. Hatta Mark Gurman geçtiğimiz gün Apple Watch X’le ilgili paylaştığı raporunda Series 9’a değinmiş ve saati ‘ürün tarihindeki en küçük yenilemeye sahip cihaz’ olarak tanımlamıştı.

apple watch series 9

Apple Watch Series 9’daki S9 isminde işlemci yer alacak. S9’un A15 yongasını temel aldığı belirtiliyor. Series 6’da S6 isimli işlemci kullanıldı. S6’la temelde aynı olan ve hız iyileştirilmesi yapılmayan başka bir işlemci Apple Watch Series 7 ve 8’e güç verdi. Series 8’de de ismi S8 olarak geçiyor, ama 2 yıllık eski bir yonga. Apple’ın işlemci tarafında köklü değişiklik yapması kaçınılmazdı.

Apple Watch Series 9’la birlikte tanıtılacak olan Apple Watch Ultra 2 hakkında da havadisler var. Mark Gurman, Apple Watch Ultra 2‘de kasanın koyu titanyum renkte olabileceğini söylemişti. Hatta Apple’ın bu yeni rengi 1. nesil Ultra modelinin kasasında kullanmak istediğini, ancak son aşamada vazgeçtiğini ileri sürmüştü. ShrimpApplePro nickli Twitter kullanıcısı Gurman’ın söylediklerini doğruladı. ShrimpApplePro, Apple Watch Ultra 2’nin hem koyu titanyum hem de mevcut doğal titanyum rengiyle satışa sunulacağını iddia etti. Daha önce söyledikleri gerçek olan bir kaynak. Ultra 2 modeline de S9 işlemcisi güç verecek.

Gaming İstanbul yeniden başlıyor