iPhone 15 serisi Thunderbolt veri aktarım hızına sahip olabilir

123 36

iPhone 15’lerin tanıtılmasına az zaman kaldı. Ancak dedikodular da sıklaşmaya başladı. ChargerLab tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre iPhone 15 modelleri Thunderbolt veri aktarım hızına sahip olacak görünüyor. İşte konuyla ilgili detaylar…

ChargerLab’a göre üç iPhone 15 modelinde yüksek hızda veri aktarımı sağlayan Thunderbolt/USB 4 çipi bulunacak. Yeni iPhone’lardaki USB-C bağlantısını gösteren sızıntılar gerçekleşmişti. ChargerLab tüm sızıntıları incelemeye aldı ve böylece bileşenler arasında retimer çipi olduğunu tespit etti. Retimer çipi özetle veri iletiminin hızlı ve kararlı olmasını sağlıyor. Bu çip Thunderbolt/USB 4 cihazlarda kullanılıyor.

Şöyle bir durumdan da söz etmeden geçmeyelim, uzun zamandır standart iPhone 15’lerin USB 2.0 veri aktarım hızına, Pro’ların ise daha yüksek aktarım hızına sahip olacağı ileri sürülüyordu. Apple Thunderbolt desteğini sadece Pro modelleriyle sınırlı tutabilir. Birçok kaynak teknoloji devinin Pro ve standart modeller arasındaki farkı ortaya koymak istediğini söylemişti. USB 2.0 ve Thunderbolt arasında karşılaştırma yapacak olursak, iPad Pro’nun Thunderbolt portu 40 Gbps’ye aktarım hızı sunuyor. Giriş seviyesi iPad’in USB-C bağlantısı ise yalnızca 480 Mbps ile sınırlı.

iphone 15

Apple’ın iPhone 15 Pro modellerini daha üst konuma yerleştirmek için 2 TB depolama alanı seçeneği sunabileceği de iddia ediliyor. Güney Koreli Naver bloguna göre 2 GB’lık Pro modellerini görebiliriz. Bu bilgi Çinli bir tedarikçiye dayanıyor. Her zamanki gibi tedarik kaynağının ismi verilmemiş. MacRumors sitesi de geçtiğimiz hafta benzer bir iddiayı gündeme getirdi. Site Weibo’ya dayandırdığı haberinde iPhone 15 Pro’ların 256 GB başlangıç seviyesi depolama alanıyla geleceğini bildirmişti. Şu anda satışta olan iPhone 14 Pro’larda başlangıç seçeneği 128 GB.

Depolama alanıyla ilgili söylentileri doğru kabul edecek olursak, Pro modellerinde 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB olmak üzere 4 farklı seçenekle karşılaşabiliriz. Depolama alanındaki 2 katı artış, Pro modellerinin fiyatının daha yüksek olacağı söylentileriyle örtüşüyor. Gazeteci Mark Gurman, analistler Jeff Pu ve Tim Long, iPhone 15 Pro’larda özellikle de Max Pro’da fiyatın tahmin edilenden daha yüksek olacağını ileri sürmüştü.

VALORANT turnuvasında Türk takımları dünyanın en iyileri arasında