İddia: Apple Watch X’te katı hal düğmesi olabilir

123 32

Sene başından bu yana Apple Watch X veya diğer adıyla Series X ara ara gündeme geliyor. Yeni ortaya çıkan bir rapora göre Apple Watch X’te katı hal düğmesi görebiliriz. İşte detaylar…

Taze iddialara göre Apple Watch X önemli yenilikler içerecek. Saatte çerçevenin incelip, ekranın daha büyüyeceği belirtiliyor. Apple Watch’ların ekranı küçük gelebilir, fakat orantısal olarak büyütülmesi ve bununla birlikte çerçevenin inceltilip, kasayı buna göre ayarlamak zorlu işlerdir.

Raporda ilginç birşey daha var, cihazda katı hal düğmesinin yer alabileceği ileri sürülmüş. Bu düğmelerin ilk olarak iPhone 15 Pro’larda kullanılacağı, fakat bazı sebeplerden dolayı iPhone 16’ya ertelendiği söylenmişti. Kaynak bununla birlikte saatte yeni U1 çipinin olacağını da vurguluyor. U1, UWB çipinin adı. UWB, Ultra Wideband yani Ultra Geniş Bant demek. Wi-Fi, AirDrop vs… U1 çipi sorumlu. iPhone 11’den beri iPhone’larda, Apple Watch 6/7/8’de U1 çipi var. iPhone 15’te ise U1 yongasının düşük nm’li yeni modeli kullanılacak. Yeni U1 çipinin Series 9’da bile kullanılması şaşırtıcı olmaz. Rapor özetle bunları içeriyor.

apple watch x

Apple Watch X’te microLED teknolojisinin kullanılacağına dair bazı iddialar vardı, fakat ekran analisti Ross Young’a göre microLED daha ileri bir tarihe ertelendi. Young’ın Apple hakkında dedikleri genel olarak doğru çıktı. Bu açıdan bakarsak, Watch X’te OLED ekran olacaktır.

Bu sene iPhone 15’lerle birlikte çıkması beklenen Apple Watch Series 9’da en büyük yenilik işlemci tarafında olacak. Apple’la ilgili sağlam bağlantıları olan gazeteci Mark Gurman, Series 9’da A15 yongasını temel alan yeni bir işlemcinin olacağını ileri sürmüştü. Series 6’da S6 isimli işlemci kullanıldı. Bu işlemciyle temelde aynı olan ve hız iyileştirilmesi yapılmayan başka bir işlemci, Apple Watch Series 7 ve 8’e güç verdi. Series 8’de de ismi S8 olarak geçiyor, ama 2 yıllık eski bir yonga. Apple’ın yeni saatte yeni bir işlemci kullanması beklenen bir değişim.

Diablo 4’e özel gitar yaptılar