Apple Watch kullanıcıları için güzel haber

Apple yeni reklamıyla ölüm anınızı canlandırıyor

Apple tarafından akıllı saatleri için yeni tanıtılan işletim sistemi watchOS 9 çok önemli bir özellik ile birlikte geliyor.

Apple Watch kullanıcıları için güzel haber. Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden Worldwide Developers Conference, teknoloji dünyasına damgasını vurmaya devam ediyor. Son birkaç gündür, gelen haberlerin yarısından fazlasının kaynağı olan WWDC, önümüzdeki birkaç gün daha bu konumunu devam ettirecek gibi duruyor.

Apple tarafından WWDC2022’de tanıtılan yeniliklerden biri de watchOS 9’du. Apple’ın akıllı saatleri için geliştirdiği bu yeni işletim sistemi sürümü, uzun süredir varlığına ihtiyaç duyulan bir özelliği de beraberinde getirdi.

Apple Watch kullanıcıları

Amerikalı teknoloji devi tarafından yapılan açıklamaya göre, watchOS 9 işletim sistemine sahip akıllı saatlerde artık VoIP aramalarına izin verilecek. Peki VoIP nedir?  İngilizcesi “Voice Over Internet Protocol” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bu terim, aslında internet aracılığı ile telefon görüşmesi yapılabilmesi mantığına dayanıyor.

Apple Watch kullanıcıları

Apple Watch kullanıcıları için güzel haber

İşte Apple Watch’lara gelen bu yeni özellik sayesinde, bundan sonra akıllı saat kullanıcıları doğrudan akıllı saatlerini kullanarak internet üzerinden arama başlatabilecek ya da mevcut aramalarını sonlandırabilecekler. Tabi istemeleri halinde, akıllı saatleri üzerinden telefonlarına gelen internet tabanlı aramaları da reddedebilecekler.

Apple Watch kullanıcıları

Bununla birlikte tüm bu özelliklerin kullanılabilmesi için öncelikle uygulamaların kendilerini bu yeni özelliğe göre entegre etmeleri gerekiyor. Yani yakın zamanda başta WhatsApp ve Messenger olmak üzere pek çok popüler internet tabanlı iletişim uygulamasının, watchOS 9’un bu özelliğini kullanabilmek için güncelleme getirdiğini görebiliriz.

Elon Musk Twitter yönetimine rest çekti