Amazon AR deneyimini geliştiriyor!

Amazon AR deneyimini geliştiriyor!

Amazon, saç renklerini ve makyajı denemenize yardımcı olmak için zaten artırılmış gerçeklik kullanıyor ve şimdi bu teknolojiyi ayaklarınıza kadar genişletiyor. İşte detaylar.

Amazon, mobil uygulamasında ayakkabıları görselleştirmenize yardımcı olan bir Ayakkabılar için Sanal Deneme özelliği başlattı. Ürün sayfasındaki bir düğmeye dokunmanız, telefonunuzun kamerasını ayağınıza doğrultmanız ayakkabıların daha gerçekçi bir ortamda nasıl görüneceğini görmenizi sağlayacak. AR modundan çıkmak zorunda kalmadan belirli bir stil için renkleri değiştirebilir ve seçimlerinizi beğenip beğenmediklerini görmek için görüntüleri arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Amazon AR deneyimini geliştiriyor!

Bu özellik başlangıçta yalnızca ABD ve Kanada’daki iOS kullanıcıları için kullanılabilir durumdaydı. Amazon tarafından sunulan AR özelliği Adidas, Asics, Lacoste, New Balance, Puma, Reebok, Saucony ve Superga dahil olmak üzere birçok büyük markanın koşucuları ve diğer gündelik ayakkabıları ile sınırlı. Nike ise listede bariz bir şekilde yok. Özellik şimdilik sadece bu markaların spor ayakkabıları ile sınırlı ancak elbise gibi seçenekler de zamanla eklenecek.

Yeni Sanal Deneme, ayakkabıların rahat olup olmadığını size söylemeyecek ancak sadece görünüş açısından fikir sunacak. Ancak bu kadar bile olsa ne satın aldığınızı anlamanız konusunda oldukça faydalı bilgiler içerecektir. En azından görsel olarak neye benzeyeceğini anlamak için mağazaya gitmeniz gerekmeyecek ki bu da modern ve oldukça meşgul hayatta ciddi bir kolaylık anlamına geliyor diyebiliriz.

IBM yapay zeka tarafından kontrol edilen gemi yolculuğunu tamamladı