Until Dawn, PS5 ve PC’ye Geliyor

Until Dawn

Popüler korku oyunu Until Dawn’ın uzun süredir beklenen yeni nesil versiyonu, nihayet çıkıyor. PS5 ve PC’ye gelecek yeni versiyonun ne zaman çıkacağı duyuruldu.

2015 yılında PlayStation 4’e yönelik olarak çıkan Until Dawn, o yılın ses getiren oyunlarından biri olmuştu. Supermassive Games tarafından geliştirilen oyun kesinlikle kusurları olan bir yapımdı ama aynı zaman etkileyici pek çok unsura da sahipti. Klasik bir korku filmi gibi işleyen bu korku oyunu, o güne kadar oyunlarda gördüğümüz en etkileyici motion-capture işçiliklerinden birine sahipti. Dahası interaktif bir korku gibi işlemesiyle, özellikle bu türün hayranları için eşsiz bir deneyim sunuyordu. Daha sonra benzerleri çıkmış olsa da o gün Until Dawn daha önce pek benzerini görmediğimiz bir yapımdı. Tüm bunlar, oyunun kusurlarına rağmen sağlam bir hayran kitlesi oluşturmasını sağladı.

Until Dawn 3

Oyunun yakaladığı bu mütevazı başarı, yeni nesil versiyonu için de bir talep yarattı. Nitekim oyunun PS5’e geleceği bir süredir konuşuluyordu. Ancak bugüne kadar bir çıkış tarihi açıklanmamıştı. Uzun süredir beklenen o açıklama dün gerçekleşen State of Play etkinliğinde geldi. Sony, Until Dawn’ın PS5 ve PC versiyonlarının bu sonbaharda çıkacağını duyurdu. Öte yandan State of Play etkinliğinde oyundan yeni bir fragman da yayınlandı. Yayınlanan bu yeni fragman, oyunun yeni nesil versiyonunun nasıl gözükeceğini gözler önüne seriyor. Beklendiği üzere karakter tasarımları çok daha gerçekçi gözüküyor.

PlayStation 5 Sony’nin En Kârlı Konsolu Oldu