Apple Vision Pro fiyatı bazı soru işaretlerine neden oldu

Apple Vision Pro 2

Uzun süredir gündemi meşgul eden Apple’ın ilk AR/VR başlığı, Apple Vision Pro ismiyle tanıtıldı. İşte Vision Pro’nun özellikleri ve fiyatı.

Apple Vision Pro fiyatı bazı soru işaretlerine neden oldu. Apple, heyecanla beklenen yeni cihazı Apple Vision Pro‘yu kısa bir süre önce resmi olarak duyurdu. Geleneksel AR/VR başlık tanımını aşarak bu yeni ürünü, dünyanın ilk “uzamsal bilgisayar” olarak tanımladı. Apple Vision Pro, visionOS adını verdiği tamamen yeni bir işletim sistemiyle donatıldı ve böylece, teknoloji dünyasında çığır açacak özellikler ve teknik yetenekler sundu.

Apple Vision Pro 1

Apple Vision Pro, keskin bir ekran sistemine sahip ve bu sistem, iki mikro OLED ekranın entegrasyonuyla oluşturuldu. Ekranlar, her biri posta pulu büyüklüğünde olup, toplamda etkileyici 23 milyon piksel sunuyor. Bu sayede, her bir göz için 4K bir televizyonun ötesinde bir görsel deneyim sağlanarak, izleyiciye şaşırtıcı bir netlik ve keskinlik sunuluyor. Özel katadyoptrik lensler, geniş bir renk gamı ve yüksek dinamik aralık sunarak görsel kaliteyi daha da yükseltiyor.

Vision Pro’yu güçlendiren şey, Apple’ın özel olarak geliştirdiği çift çekirdekli M2 yonga seti. Bu güçlü yonga setinin yanında, yenilikçi bir R1 çip, 12 kamera, beş sensör ve altı mikrofon bulunuyor. Bu bileşenlerin kombinasyonu, işlenen içeriğin kullanıcının gözleri önünde sorunsuz bir şekilde görünmesini sağlıyor. R1 çipi, göz kırpmasını sekiz kat aşan bir hızda, saniyede sadece 12 milisaniyede görsel akışı gerçekleştiriyor.

Apple Vision Pro 2

Apple Vision Pro fiyatı bazı soru işaretlerine neden oldu

Apple Vision Pro fiyatı bazı soru işaretlerine neden oldu. visionOS kullanıcı arayüzü, göz hareketleri, el jestleri ve ses komutları ile kolaylıkla kontrol edilebiliyor. Fiziksel kontrol cihazlarının olmaması, kullanıcıların sadece bakarak uygulamalar arasında gezinmelerine, parmaklarını kullanarak seçim yapmalarına, bileğini hızlıca kaydırarak kaydırmalarına veya seslerini kullanarak komutlar vermelerine olanak tanıyor.

Vision Pro’nun en dikkat çekici özelliklerinden biri olan EyeSight, kullanıcıların cihaz aracılığıyla birbirlerinin gözlerini görebilmelerini sağlıyor. Bu, bir ortamda veya bir uygulama kullanırken bulunmalarını sağlarken, aynı zamanda kullanıcının meşgul olduğu veya meşgul olmadığı durumları belirtmek için görsel ipuçları sunuyor.

Apple Vision Pro

Tasarım anlamında, Vision Pro, cam ve özel bir alüminyum alaşımlı çerçevenin kesintisiz bir entegrasyonunu sunuyor. Kullanıcının yüzüne kavisli bir şekilde oturan bu çerçeve, modüler bir sistemle kişiye özel bir uyum sağlıyor. Yumuşak Light Seal isimli tekstil, kullanıcının yüz şekline uyum sağlıyor ve konfor sunuyor. Esnek kayışlar, sesi kullanıcının kulaklarına doğru yönlendiriyor. Başbandı kolayca değiştirilebiliyor ve varsayılan seçenek, yastıklama, nefes alabilirlik ve esneme sağlayan 3D örme bir parçadır.

Apple Vision Pro‘nun, gelecek yılın başlarında Amerika’da piyasaya sürülmesi planlanıyor ve fiyatının 3.499 dolar olması bekleniyor. Diğer ülkelerdeki kullanılabilirliği ise 2024 yılında bekleniyor. Apple Vision Pro fiyatı bazı soru işaretlerine neden oldu.

Teknoloji devi, dizüstü bilgisayar sektörüne iki yeni cihazla döndü!