M2 Ultra yonga seti ne kadar güçlü?

wwdc 2023

Merakla beklenen WWDC nihayet gerçekleşti ve her zaman olduğu gibi Apple bu sene de tanıttığı ürünlerle herkesi kendisine hayran bıraktı.

M2 Ultra yonga seti ne kadar güçlü? Apple, büyük bir beklentiyle karşılanan WWDC 2023 etkinliğinde yeni M2 serisi yonga seti olan M2 Ultra’yı kısa süre önce tanıttı. İkinci nesil 5 nanometre süreci kullanılarak üretilen ve Apple’ın devrim niteliğindeki UltraFusion teknolojisiyle donatılan bu çığır açan yonga seti, iki M2 Max çipin birleştirilmesi sonucu etkileyici bir performans artışı sağladı.

chrome

M2 Ultra, inanılmaz 134 milyar transistöre sahip olup, bu sayı M1 Ultra’dan 20 milyar daha fazla. Apple’ın birleşik bellek mimarisi, M1 Ultra’ya kıyasla %50’lik bir artışla, 192GB’a kadar önemli bir kapasite sunuyor. Ayrıca, M2 Max’ın iki katı olan 800GB/s’lik olağanüstü bir bellek bant genişliği sağladı.

M2 Ultra’nın özellikleri arasında 24 çekirdekli CPU dikkat çekiyor. Bu, 16 sonraki nesil yüksek performanslı çekirdek ve sekiz sonraki nesil yüksek verimlilikli çekirdek içeriyor ve M1 Ultra’ya kıyasla %20’lik bir iyileştirme sunuyor. GPU’su gerçek bir güç kaynağı olan M2 Ultra, performansta %30’luk bir artış sağlıyor ve 60 veya 76 çekirdek ile yapılandırma seçeneği sunuyor. Ayrıca, 32 çekirdek ile geliştirilen Sinir Motoru, önceki versiyona kıyasla %40’lık bir iyileştirme sunarak saniyede 31,6 trilyon işlem gerçekleştiriyor.

Apple'ı M2 MacBook Pro'ları önümüzdeki Mart'ta gelebilir

M2 Ultra yonga seti ne kadar güçlü?

Apple, M2 Ultra’nın medya motorunu da geliştirdi ve M2 Max’teki kapasitenin iki katına çıkardı. Özel donanım destekli H.264, HEVC ve ProRes kodlama ve çözme özelliklerine sahip olan M2 Ultra, 8K ProRes 422 video oynatma için 22 akışı işleyebiliyor.

Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu

M2 Ultra’nın ekran motoru altı adede kadar Pro Display XDR’yi destekleyebiliyor ve kullanıcılara 100 milyonun üzerinde pikseli yönlendirme olanağı sunuyor. Apple, son Güvenli Sandık’ı da M2 Ultra’ya entegre ederek, donanım doğrulamalı güvenli önyükleme ve çalışma zamanı anti-sömürü teknolojileriyle en iyi güvenliği sunmayı hedefliyor. M2 Ultra yonga seti, bu ay içinde piyasaya sürülecek olan Mac Pro ve Mac Studio’yu güçlendirecek. M2 Ultra yonga seti ne kadar güçlü?

Fiat Topolini EV fiyatı ile dikkatleri üzerine çekecek