Yeni Apple Pencil Vision Pro’la Birlikte Kullanılabilir

apple pencil 3

Apple Pencil şu anda yalnızca iPad’lerle uyumlu olsa da, yeni model Vision Pro’la çalışabilir. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte göz atalım.

MacRumors’un haberine göre Apple, visionOS destekli yeni bir Apple Pencil modelini şirket içinde test ediyor. Bu sayede kalem Vision Pro’daki Freeform ve Pixelmator gibi çizim uygulamalarıyla birlikte kullanılabilecek. Proje hakkında detaylar pek bilinmiyor, ancak Vision Pro kullanıcıları masa ya da başka bir düz yüzey üzerinde çizim yapabilir. Yaptıkları çizim gözlüğe yansıtılabilir. Aslında kullanıcılar bu sayede çevresini dev bir çizim tahtasına dönüştürebilecek.

Yeni iPad Pro ve iPad Air modelleriyle birlikte yeni bir Apple Pencil’ın açıklanacağı ileri sürülüyor. Fakat cihazın Vision Pro’yu destekleyip desteklemeyeceğine dair herhangi bir bilgi yok. Sızıntı kaynağı Instant Digital’a göre iPad’lerle açıklanacak Apple Pencil, 2. nesil kalemin yenilenmiş hali olacak. Değiştirilebilir manyetik uçlar, parlak kaplamaya sahip daha kısa tasarım, renk örnekleme yetenekleri gibi özellikler sunacak.

apple pencil

Diğer yandan kalemin Vision Pro ile uyumluluğu için güncellenmiş bir yazılım da gerekiyor. Ancak teknoloji devinin hangi sürümde destek ekleyeceği de belirsiz. visionOS 1.2’nin ilk beta sürümü muhtemelen bu hafta içinde geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Apple’ın visionOS 2’yi haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2024’te duyurulması bekleniyor.

Sonuç olarak bunların hepsinin birer rivayet olduğunu unutmamak lazım. Her ne kadar Vision Pro’da kullanılabilecek Apple Pencil kulağa mantıklı gelse de, Apple’ın sağı solu belli olmaz. Belki Vision Pro’da çizimler için farklı bir yol sunabilir.

Apple A18 Pro Yapay Zeka İçin Tasarlandı