iQOO Neo9 Serisi Resmen Tanıtıldı

iQOO Neo9

vivo’nun alt markası olan iQOO, merakla beklenen yeni akıllı telefonları iQOO Neo9 ve Neo9 Pro’yu bugün düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket, bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden yeni telefonları iQOO Neo9 ve Neo9 Pro’yu bugün düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı. Böylece telefonlara dair merak edilen pek çok soru cevap bulmuş oldu.

iQOO Neo9 ve Neo9 Pro tasarım olarak neredeyse birebir aynı. Ancak teknik özelliklere geldiğimizde bazı kayda değer farklılıklar karşımıza çıkıyor. Bunların başında ise yonga seti geliyor. Standart model Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alırken, Pro modeli Dimensity 9300 yonga setini kullanıyor.

iqoo neo9 3

Hatırlarsanız daha önce iQOO tarafından paylaşılan görsellerde iQOO Neo9’nun çift renkli bir tasarıma sahip olacağı görülmüştü. Kırmızı-beyaz renklerdeki bu çift renkli modelin yanı sıra mavi ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği daha kullanıcılara sunulacak. Kırmızı-beyaz modelin aksine bu ikisi düz tek renkli tasarımlara sahip.

iQOO Neo serisinin en yeni üyelerinde kullanıcılara 12 ya da 16 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunuluyor. Dahili depolama alanı konusunda ise üç farklı seçenek var: 256 GB, 512 GB ya da 1 TB.  Telefon 5160 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 120 W.

Neo9 Pro, 6.78 inçlik LTPO AMOLED bir ekrana sahip. 2800 x 1260 piksel çözünürlükteki bu ekranına yenilenme hızı 144 Hz. Ekranın üzerindeki nokta şeklindeki delikte 16 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Telefonun arka yüzüne geldiğimizde ise karşımıza çift kamera çıkıyor. 50 megapiksellik OIS destekli ana lense 50 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Standart model de aynı ana lensi kullanıyor ama bu kez ona eşlik eden geniş açılı lens 8 megapiksele düşüyor.

Apple Vision Pro Satışları Şubat Ayında Başlayabilir