İddia: Apple ucuz MacBook serisi çıkaracak

Apple Pazartesi M3 çipini tanıtabilir!

Güney Kore’den gelen yeni bir söylentiye göre Apple’ın yeni planları arasında 12 ve 13 inç’lik ucuz MacBook’lar var.

Naver ilginç iddialar paylaşan Koreli bir blog sitesi. Son olarak Apple‘ın düşük maliyetli MacBook’lar geliştirdiğini ileri sürdü. iPad ve MacBook satışlarındaki keskin düşüşten dolayı ucuz MacBook’ların çıkışının kuvvetle muhtemel olduğu vurgulanıyor. Analist Ming-Chi Kuo da kısa süre önce şirketin MacBook sevkiyatlarını ve satışlarını arttırmak istediğini, bu yüzden düşük maliyetli MacBook serisi çıkarmayı planladığını söyledi.

Weibo’da paylaşılan başka bir iddiaya göre ucuz MacBook’lar kompakt ve öğrenci dostu modeller olacak. 12 ve 13 inç’lik iki model piyasaya sürülecek. Cihazların 700 doların altında fiyatla satışa sunulacağı ifade ediliyor. Yüksek performanslı Chromebook’lar yaklaşık 700 dolara alınabiliyor.

apple

DigiTimes geçtiğimiz ay yayınladığı raporda şirketin 2024 sonlarında ucuz MacBook çıkarabileceğini belirtmişti. Bu raporda ucuz modellerin Google’ın Chromebook’uyla olan rekabette Apple’a yardımcı olabileceği ifade edilmişti.

Birbirinden farklı kaynaklar ait ancak birbirini doğrulayan iddialar ucuz MacBook’ların geleceğini üstüne basa basa söylüyor. Neler olacağını artık önümüzdeki aylarda birlikte göreceğiz.

Apple, “Scary Fast” yani korkunç hızlı sloganına sahip etkinliğini duyurdu. Yeni etkinlik 31 Ekim’de gece saat 03:00’da gerçekleşecek. Şirketin etkinliklerle ilgili web sayfasında Apple logosu, Mac Finder simgesine dönüşüyor. Sitedeki bu işaret tabiri caizse Mac’lerin tanıtılacağını kabak gibi belli ediyor. Scary Fast etkinliği öncekiler gibi çevrim içi gerçekleşecek. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre teknoloji devi etkinlikte M3 işlemcili MacBook’lara odaklanacak. Kuo’nun söyledikleri M3 dışında M3 Pro ve M3 Max yongalarının da olduğunu işaret ediyor. Daha açıklayıcı olursak 13 inç, 14 inç ve 16 inç’lik MacBook modellerinin tanıtılmasını bekleyebiliriz.

Apple Watch Ultra 3 gelecek sene çıkmayabilir