vivo v29e’nin global versiyonu piyasaya sürüldü

vivo V29e

Ağustos ayında piyasaya sürülen vivo V29e’nin global versiyonu satışa sunuldu. Bu yeni versiyon bazı ciddi farklarla geliyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, popüler vivo V serisine yeni modeller eklemeye devam ediyor. Ağustos ayında hem vivo V29’u hem de V29e’yi kullanıcılarla buluşturan şirket, bu hafta da vivo V29e’nin global versiyonunu belli başlı pazarlarda piyasaya sürdü. Normalde telefonların global versiyonları birkaç ufak değişiklikle geliyor olsa da v29e’nin global versiyonu ağustos ayında Hindistan’da satışa sunulandan kayda değer farklılıklarla geliyor.

vivo V29e, 6.78 inçlik AMOLED bir ekranla piyasaya sürülmüştü. Telefonun global versiyonu ise 6.67 inçlik daha ufak bir ekrana sahip. Aynı zamanda bu ekranda HDR10+ desteği de bulunmuyor. Öte yandan telefonun sadece ekranı değil bataryası da küçülüyor. Hindistan versiyonunda 5000 mAh olan batarya, global versiyonda 4800 mAh’a düşüyor. Bataryanın şarj hızı 44 W.

vivo V29e

Çift renkli arka panel tasarımıyla dikkat çeken telefonun Artistic Design olarak adlandırılan arka panel tasarımı, güneş ışığında renk değiştirmesiyle dikkat çekiyor. Telefonun normalde kırmızı olan arka paneli güneş ışığına çıktığında siyaha dönüşüyor. Telefonun arka yüzündeki çift arka kameranın ana lensi 64 megapiksel. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Selfie kamerası ise 50 megapiksel.

vivo V29e, Snapdragon 695 yonga setinden güç alıyor. 8 GB RAM’e sahip olan telefonda dahili depolama alanı konusunda kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Her iki seçenekte de depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor. Yazılım tarafına geldiğimizde ise karşımıza Android 13 tabanlı Funtouch OS çıkıyor.

Microsoft değerine değer katıyor