Apple Radyo Uygulaması Swell’i Bünyesine Kattı

Apple Radyo Uygulaması Swelli Bünyesine Kattı

Podcast alanında şu ana kadar istenileni veremeyen Apple’ın radyo ve podcast uygulaması Swell’i bünyesine katarak bu durum değiştireceği belirtiliyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple her ne kadar şu ana kadar iOS işletim sistemi için podcast uygulamaları geliştirmeye öncelik vermemiş ve AppStore‘da bu konuda eleştirilmiş olsa da, sonunda bu alanda önemli adımlar atacak gibi görünüyor. Podcast ve radyo uygulamaların son dönemde hızla yükselmelerinden etkilenmiş gibi görünen Apple, çareyi bu alandaki en başarılı uygulamalar arasında yer alan Swell‘i bünyesine katmakta buldu.

Swell_radio

Kendi Podcasts uygulaması şu ana kadar pek de beğenilmeyen ve istendiği kadar sık güncellenmeyen Apple, iOS 8’le birlikte Podcasts uygulamasını varsayılan uygulamalardan biri haline getirmeyi amaçlıyor. Apple‘ın bu konuda kullanacağı Swell uygulaması, şu sıralar Podcast konusunda öncü olan Downcast, Instacast, Castro ve Overcast gibi uygulamar kadar popüler olmasa da, bu alandaki en başarılı uygulamalar arasında gösteriliyor. Apple’ın Swell’i bünyesine katmak için ödeyeceği rakamın ise 30 milyon dolar civarında olacağı söyleniyor.

HTC One M8′in Windows Phone 8.1 Versiyonu Çıkabilir