Huawei İlk Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Huawei logo

Huawei, 2014 yılı ilk çeyreğe ait bazı verileri kamuoyu ile paylaştı. 

Huawei 2014 yılı birinci çeyrek sonuçlarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamalara göre yalnızca 2014 yılı ilk çeyreğinde şirket 64.21 milyon cihaz satmış. Bu sayının içerisinde tabletler ve akıllı telefonlar olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu dönem içerisinde satılan akıllı telefon sayısı ise 34.27 milyon adet olarak karşımıza çıkıyor. Bu da bir önceki yıla göre %62 artış anlamına geliyor.

 

gsmarena_001

 

Huawei son yıllarda dünyanın birçok pazarında güçlenmesi ve yaygınlaşması ile dikkat çekiyor. Huawei yalnızca 2014 yılının ikinci çeyreği içerisinde Asya,Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika’ya 20.56 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmiş. Bu da bir önceki yıla göre %85 artış anlamına geliyor.

Huawei’nin açıkladığı bir diğer ilginç veriye göre şirket Orta Doğu ve Afrikaya gerçekleştirdiği sevkiyatı %550 oranında arttırmış. Aynı şekilde sevkiyatlar Latin Amerika ülkelerine %275, Asya-Pasifik ülkelerine %180 ve Avrupa’ya % 120 oranında artmış.

Huawei son dönemde piyasaya sürdüğü iki amiral gemisi modeli olan Huawei Mate 2 4G ve Ascend P7 ile dünya çapında popüleritesini arttırmayı hedefliyor.

Huawei Ascend Mate 3 Eylül’de Geliyor