Apple güvenlik açığı milyonlarca cihazı savunmasız bırakıyor

iOS 15 güvenlik açığı

Apple güvenlik açığı milyonlarca cihazın savunmasız kalmasına neden oluyor. Siber güvenlik uzmanları tarafından keşfedilen bu açık büyük bir zarara neden olabilir. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılar.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple güvenlik açığı nedeniyle hedef tahtasında. Siber güvenlik uzmanları sadece bu şirketin değil aynı zamanda birçok markanın tehdit altında olduğunu düşünüyor. Twitter, Minecraft ve bazı sosyal medya uygulamaları her an hacker saldırısına uğrayabilir.

Özellikle son yıllarda bilgisayar korsanlarının sayısı korkunç derecede artış gösterdi. Bu durum siber güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi. Sıfır gün açığı olarak bilinen bazı güvenlik açıkları nedeniyle tarihte eşi benzeri görülmemiş saldırılar gerçekleşebilir. “Apache Struts” kullanan sunucular özellikle tehdit altında.

Apple güvenlik açığı büyük tehlike yaratıyor

Keşfedilen bu açık uzaktan kod çalıştırma yoluyla suistimal edilebiliyor. Hackerlar şu sıralar “Log4Shell” isimli açığa sahip sunucular arıyor. Bu tür sunucuları bulduklarında hızlı bir şekilde uzaktan kod çalıştırma yöntemi ile sistemi ele geçirebiliyorlar.

Apple güvenlik açığı

Siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre Twitter, Steam, Amazon ve Apple gibi birçok marka bu tehlike ile karşı karşıya. Bilmeyenler için kısaca sıfır gün açığının ne demek olduğunu anlatalım. Bilgisayar korsanları eğer suistimal edecekleri bir güvenlik açığı tespit ederse ona sıfır gün açığı deniliyor.

Facebook beni hackleyin dedi: Bilgisayar korsanlarına açık çağrı

Apple güvenlik açığı işte tam da bu tür bir özelliğe sahip. Bilgisayar korsanları bunu henüz yeni keşfetti. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde açığı düzeltmek için yeni bir güncelleme yayınlanabilir. Peki siz kendinizi bu konuda güvende hissediyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.