iPhone X’in Çıkışı Apple Tedarikçilerine Yaradı

iphone x 1

Yoğun ilgiyle karşılanan iPhone X ‘in çıkışı Apple’a parça tedarik eden şirketlere de yaradı. Apple tedarikçilerinin hisse değerleri müthiş bir yükseliş gösterdi.

iPhone X’e ilgi büyük

Bildiğiniz gibi Apple üç gün önce iPhone X için önsipariş almaya başladı. iPhone telefonlara birçok yeni özelliğin geldiği X modeli kullanıcılardan tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Telefonun gördüğü bu yoğun ilgi Apple kadar şirketin tedarikçilerine de yaradı. Başta Foxconn olmak üzere Apple’a parça tedarik eden şirketlerin hisseleri yeni iPhone’un çıkışıyla adeta tavan yaptı.

Bloomberg’in haberine göre telefonun çıkışıyla birlikte Foxconn’un hisseleri yüzde 3.6 arttı. Apple’ın bir numaralı yonga tedarikçisi olan TSMC’nin hisseleri ise bir anda yüzde 2.5 arttı. Yine Apple tedarikçileri olan AAC ve Lens Technology’nin hisseleri de hızlı bir yükseliş gösterdi. Samsung hisseleri zaten yüksek değere sahip olduğu için bu kadar hızlı bir artış yaşamadı ama daha önce gelen haberler Samsung’un da Apple’ın yeni telefonundan kayda değer miktarda para kazanacağını gösteriyor.

Apple, Qualcomm’dan vazgeçiyor!