Apple Store tasarımı değişiyor!

Apple Store

Apple’ın ürün ve aksesuarlarını sattığı Apple Store mağazalarının tasarımında büyük değişiklik yapılıyor. Apple, oyunlara daha fazla ağırlık verecek.

Apple, ürün ve aksesuarlarını satmış olduğu fiziki Apple Store mağazalarının tasarımını değiştirmeye başladı. İlk olarak anavatanı Amerika/New York’taki mağazalarının tasarımını yenileyen teknoloji devi, oyun odaklı yeni standı ile dikkat çekiyor.

Apple Store yeni tasarımı ile oyun özelliklerini ön plana çıkarıyor

Bildiğiniz gibi iOS 13 güncellemesi ile birlikte PlayStation 4’ün kontrolcüsü Dualshock ve Xbox One’ın kontrolcüsü Bluetooth üzerinden resmi olarak iPhone ve iPad’e bağlanma imkanı sunulmuştu. Bu destekten sonra online mağazasında bu kontrolcüleri satışa sunan Apple, bir de oyun servisi Apple Arcade’i hayatımıza kazandırmıştı.

Aylık 34,99 TL ödeyerek kullanabildiğiniz Apple Arcade’de yüzlerde oyun yer alıyor. Bu oyunların büyük bir bölümü de PS4 ve Xbox One kontrolcüleri ile oynanabiliyor. Apple’ın da bu yüzden oyun için ayrı bir stand açması gerekti. Apple Store’larda kademeli olarak Apple Arcade bölümü oluşturulmaya başlandı.

iOS 13.3.1 Public Beta 2 yayınlandı!

Apple Arcade bölümünde kontrolcülere bağlanmış iPhone ve iPad modellerinin olması dikkat çekiyor. Kullancılar bu alanda Apple Arcade oyunlarını fiziki kontrolcüler ile deneyimleyebilecek ve dilerlerse Dualshock 4 veya Xbox One kontrolcüsünü satın alabilecek.

Apple Store

Bu bölümde bir diğer dikkat çeken nokta ise Beats kulaklıklar ve Apple TV oluyor. Bildiğiniz gibi Apple TV üzerinden de televizyonda Apple Arcade oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Apple, müşterilerine tek bir alanda ulaşabilecekleri her şeyi sunarak büyük kolaylık sunacak gibi görünüyor.

Apple’ın yeni mağaza tasarımının önümüzdeki aylarda Türkiye’deki mağazalarında da uygulayacağını düşünüyoruz. Peki, sizce yeni tasarım nasıl olmuş?