Apple sevilen dizisi Silo’yu Twitter’da yayınladı

Silo

Apple bu hafta sürpriz bir hamle yaptı ve sevilen dizisi Silo’nun ilk bölümünün tamamını Twitter üzerinden herkese açık şekilde yayınladı.

Apple TV+ adlı dijital platformu ile Netflix ve Disney+ gibi platformlara rakip olarak eğlence sektörüne dev bir adım atan Amerikalı teknoloji devi Apple, son dönemde bu alanda başarı da yakalamaya başladı. Apple TV+’ta yayınlanan Ted Lasso, Severance, For All Mankind gibi diziler hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılandı. Son günlerde bunlara bir yenisi daha eklendi. 5 Mayıs’ta Apple TV+’ta izleyici ile buluşan bilim kurgu dizisi Silo, izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Öte yandan Apple TV+’ın bugüne kadar en çok izlenen dizilerinden biri olarak bu başarısını taçlandırdı.

Bilim kurgu dizisinin yakaladığı bu başarıdan oldukça memnun görünen Apple, bu diziyi daha da geniş bir kitleye ulaştırabilmek için oldukça ilginç bir karar aldı ve dizinin ilk bölümünü Twitter üzerinden yayınladı.

Bir dijital platform için bir ilk olan bu hamle, önümüzdeki dönemde sıkça karşılaştığımız bir stratejiye dönüşebilir. Çünkü Silo’nun ilk bölümünün Twitter’da yayınlanması, diziyi bir anda gündeme taşıdı. Hatta Elon Musk bile bu bölümün yer aldığı tweet’i paylaştı ve Apple’ın yeni dizisini Twitter’da paylaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tahmin edebileceğiniz gibi tüm bunlar, dizinin bir anda milyonlarca kişinin dikkatini çekmesini sağladı.

silo 2

Silo, post-apokaliptik, yani felaket sonrası bir gelecekte geçiyor ve devasa bir yer altı sığınağında yaşayan insanların hikayesini anlatıyor. Dünyada hayatta kalan son 10 bin kişiden oluşan bu insanlar, sadece dışarıdaki dünyanın ne durumda olduğunu bilmemekle kalmıyor, aynı zamanda içinde yaşadıkları bu sığınağın ne zaman ya da ne amaçla yapıldığını da artık hatırlamıyor. Nesiller önce kurulan bu sığınağa doğan insanlar dış dünyanın nasıl olduğunu öğrenmek istediğinde genelde sonuç felaket oluyor. Böyle bir zamanda yaşanan bir cinayet, Juliette adlı mühendisin kendisini hiç beklemediği bir maceranın ortasında bulmasına sebep oluyor.

Dizinin başrolünde Mission: Impossible ve Dune gibi serilerinden tanıdığımız Rebecca Ferguson yer alıyor. Oyuncu kadrosunda Tim Robbins, Common ve David Oyolewo gibi isimler de yer alıyor.

Diablo 4’te en çok ve en az seçilen karakter sınıfları belli oldu