Apple sanal gerçeklik için düğmeye bastı!

Apple sanal gerçeklik

Apple sanal gerçeklik konusunda beklenen adımı attı. Sanal gerçeklik konusunda artık Apple da söz sahibi olacak.

Dünyanın en değerli şirketi konumunda olan Apple, şaşırtıcı bir biçimde herhangi bir sanal gerçeklik projesi ile anılmıyordu. Microsoft, HTC, Facebook ve Samsung gibi şirketler çalışmalarıyla basında yer bulurken Apple sessizliğini bozdu.

Apple sanal gerçeklik dünyasına adım attı!

Microsoft’un başarılı bulunan sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens’in araştırma ekibinde görev almış deneyimli mühendis Doug Bowman, bundan böyle Apple bünyesinde çalışacak. Virginia Tech Üniversitesi’nde profesör olan Doug Bowman, Apple’da çalışmaya başladı. Financial Times’ın haberine göre bu Apple’ın sanal gerçeklik teknolojilerine üzerine çalışmaya başlamasının ilk adımı olacak.

Şimdiye kadar farklı sanal gerçeklik projesinde görev almış bir profesörün işe alınmasının başka bir amacı olduğunu düşünmeye gerek olmayabilir. Zaten Apple son dönemlerde bu konuda bazı ipuçları veriyordu. iPhone için bir gözlük patenti alan Apple, tıpkı Google Glass gibi bir ürünün de patent şablonlarını basına sızdırmıştı. Daha sonra U2’nun 360 derece videosu da dikkat çekmişti. Dolayısıyla Apple sanal gerçeklik teknolojisine el atmaya her an başlayabilir. İlk etapta nasıl bir ürünün geleceğini tahmin etmek ise henüz güç. Oculus Rift veya HTC Vive gibi bir gözlük veya eğitim amaçlı bir sanal gerçeklik ürünü karşımıza çıkabilir. Apple’ın bu çalışması hakkında yeni bilgiler ortaya çıktıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

iOS için en iyi 5 swipe klavye uygulaması!